Aeroportul International Pierre Elliott Trudeau - Montreal

  • Cod IATA: YUL
  • Deserveste: Montreal, Canada
  • Adresa: Montreal, QC H4S
  • Telefon: (514) 394-7377
  • Website: http://www.admtl.com/
Aeroportul International Pierre Elliott Trudeau - Montreal

Informatii generale

Aeroportul International Pierre Elliott Trudeau se afla la 20 km vest de Montreal si este unul dintre cele mai mari si mai aglomerate din Quebec. Aceia dintre voi care planuiesc o calatorie cu aceasta destinatie vor gasi in ghidul nostru detalii complete despre accesul spre aeroport cu autoturismul sau mijloacele de transport in comun, dar si informatii despre facilitatile terminalelor.

Birourile de informatii sunt localizate la Plecari si Sosiri. Pentru informatii, puteti folosi si liniile telefonice puse la dispozitie de aeroport, precum si ghiseele de informare dispuse in cladirea terminalelor.

Accesul auto
Aeroportul Pierre Elliott Trudeau este localizat pe Highway 20 si poate fi accesat din Montreal, parcurgand autostrada 520 Côte-de-Liesse.

Transport

Calatoria cu trenul
Un microbuz efectueaza curse gratuite intre aeroport si statia Dorval, aflata la 2 km distanta. De aici, VIA Rail (www.viarail.ca) circula pe rutele Ottawa-Montréal, Québec City-Montréal si Toronto-Montréal.

Calatoria cu autobuzul
Autobuzele STM nr. 747 (www.stm.info) circula intre aeroport si centrul orasului Montreal (calatoria dureaza 35 de minute; un bilet costa C$9). Biletele de calatorie pot fi achizitionate de la ghiseul de schimb valutar ICE, situat in coridorul Sosiri – zboruri internationale. De asemenea, autobuzul STM nr. 204 circula intre aeroport si statia terminus Dorval (calatoria dureaza 10 minute; un bilet costa C$3).

Calatoria cu microbuzul
Microbuzele firmelor Orléans Express (www.orleansexpress.com), Greyhound (www.greyhound.ca) si Aeroshuttle (www.aeronavette.ca) circula spre rute indepartate, inclusiv spre orasele Quebec si Ottawa.

Calatoria cu taxiul
Taxiurile si limuzinele stationeaza in vecinatatea terminalului, la Sosiri. Se percep tarife fixe pana in centrul orasului (C$40). Tarifele catre alte destinatii sunt masurate cu aparatele din dotarea taxiurilor.

Servicii

Parcare auto
Aeroportul Pierre Elliott Trudeau ofera spatii de parcare cu acces pe termen limitat si lung. Parcarea multietajata ExpressPark, situata vizavi de cladirea terminalului, ofera locuri de parcare cu acces pe termen limitat. De asemenea, ProxiPark, aflata la mica distanta de terminal, ofera locuri cu acces pe termen scurt si lung. InterPark si EconoParc dispun de locuri cu acces pe termen lung. Transportul pasagerilor de la parcare pana la terminale este asigurata de microbuze, cu plecari la intervale de 15 minute. De asemenea, HotelPark ofera 250 de locuri de parcare la subsolul Marriott Hotel. Serciul valet parking (tel: +1 514 633 3440) este disponibil in afara complexului terminal.

Inchirieri auto
Companiile Alamo, Avis, Budget, Dollar, Enterprise, Hertz, National si Thrifty ofera servicii de inchirieri auto in aeroport. Birourile operatorilor sunt localizate la parterul parcarii ExpressPark.