Aeroportul International - Ottawa

  • Cod IATA: YOW
  • Deserveste: Ottawa, Canada
  • Adresa: 1000 Airport Parkway Private, Ottawa, ON K1V 9B4
  • Telefon: (613) 248-2125
  • Website: http://www.yow.ca/
Aeroportul International - Ottawa

Informatii generale

Aeroportul, cunoscut si sub numele Macdonald – Cartier, se gaseste la 10 km sud de centrul Ottawa si deserveste capitala Canadei si zonele sudice din Ontario. Ghidul nostru se va dovedi util celor care calatoresc cu aceasta destinatie, pentru ca ofera detalii despre accesul spre aeroport cu mijloacele de transport in comun sau cu autoturismul, dar si informatii despre facilitatile aeroportului.

Liniile telefonice ale aeroportului va stau la dispozitie cu informatii utile. Detalii puteti solicita la birourile informatii pentru transportul in comun amenajate la Sosiri. Operatorii vorbesc limbile engleza si franceza.

Accesul auto
Din centrul Ottawa intrati pe Bronson Avenue, spre directia sud, din autostrada Queensway (Trans-Canada Highway 417). Bronson Avenue va conduce direct la aeroport. Distanta din centrul capitalei pana la aeroport poate fi parcurs in aproximativ 20 de minute.

Transport

Calatoria cu autobuzul
Autobuzul 97 OC Transpo (www.octranspo.com) efectueaza curse la intervale regulate, cu plecare de la aeroport, cu destinatia centrul Ottawa (calatoria dureaza 30 de minute; un bilet costa C$3.55). Biletele de calatorie pot fi achizitionate de la Biroul pentru transportul in comun situat la Sosiri, etajul 1.

Calatoria cu taxiul
Taxiurile stationaza in vecinatatea coridorului Sosiri si pot fi rezervate in avans, la tel:+1 613 523 1234). Calatoria pana in centrul capitalei dureaza aproximativ 20 de minute, iar tariful unei curse este de aproximativ C$35, in functie de conditiile de trafic.

Servicii

Parcare auto
Parcarea principala a aeroportului, aflata la doua minute distanta de terminal, ofera locuri cu stationare pe termen scurt si mediu. Locurile de parcare cu acces pe termen lung se gasesc ceva mai departe de complexul terminal. Informatii detaliate despre parcare va sunt furnizate de biroul pentru transportul in comun (tel: +1 613 248 2161).

Inchirieri auto
Companiile Avis, Budget, Enterprise, Hertz si National/Alamo ofera servicii de inchirieri auto in incinta aeroportului Ottawa. Facilitatile pentru inchirieri auto sunt disponibile la mica distanta de parcarea complexului terminal.