Aeroportul International Pearson Toronto

  • Cod IATA: YYZ
  • Deserveste: Toronto, Canada
  • Adresa: 6301 Silver Dart Dr, Mississauga, ON L5P 1B2
  • Telefon: (416) 247-7678
  • Website: http://www.torontopearson.com/
Aeroportul International Pearson Toronto

Informatii generale

Aeroportul Pearson se gaseste la 27 km nord-vest de Toronto si este cel mai mare si mai tranzitat aeroport din Canada. Acesta deserveste orasul Toronto, capitala provinciei Ontario si poarta numele lui Lester B. Pearson, al 14-lea prim ministru al tarii. Ghidul nostru se va dovedi util celor care calatoresc cu aceasta destinatie, pentru ca ofera detalii despre accesul spre aeroport cu mijloacele de transport in comun sau cu autoturismul, dar si informatii despre facilitatile terminalelor.

Birourile de informatii sunt localizate la nivelul Sosiri al ambelor terminale. Asistentii voluntari, care pot fi recunoscuti dupa uniformele distincte, va stau si ei la dispozitie cu informatii, in caz de nevoie.

Transferul intre terminale
LINK – trenul aeroportului - asigura transportul gratuit al pasagerilor intre Terminal 1, Terminal 3, Hotelul Sheraton Gateway si statia Viscount, cu opriri la Value Park Lot, Value Park Garage si ALT Hotel. Trenul Link circula nonstop si ofera facilitati de transport pentru persoanele care se deplaseaza in scaunul cu rotile.

Accesul auto
Din centrul orasului Toronto, inscrieti-va pe autostrada Gardiner, spre vest si virati spre nord, pe Highway 427. Aeroportul este bine semnalizat, dupa ce ati parcurs cam 10 km din autostrada.

Transport

Calatoria cu autobuzul
Autobuzele publice circula sub sigla Toronto Transit Commission (TTC) (www.ttc.ca). Autobuzul 192 Airport Rocket efectueaza curse de-a lungul intregii zile, de la aeroport pana la statia Kipling a metroului care circula pe ruta Bloor-Danforth (calatoria dureaza 20 de minute; un bilet costa C$3); de la aceasta statie, pasagerii pot calatori cu metroul pana in centrul orasului Toronto. Sunt mai multe autobuze si autocare care circula spre Toronto si diverse destinatii din imprejurimi. Detalii despre rute, tarife si orarul autobuzelor obtineti de la birourile de informatii privind transportul public, amenajate la fiecare terminal, in zona Sosiri.

Calatoria cu taxiul
Tarifele pentru calatoria cu taxiul sau limuzina de la /spre aeroport sunt masurate cu aparatele de taxat. Numele companiilor partenere poate fi gasite pe siteul aeroportului. In general, o cursa pana la Toronto costa aproximativ C$50.

Servicii

Parcare auto
Aeroportul dispune de mai mult de 15.000 locuri de parcare. Parcarea cu acces pe termen limitat este conectata direct de complexul terminal; Express Car Park de la Terminal 1, permite accesul cu stationare de maximum 3 ore. Se percep tarife reduse pentru parcarea pe termen lung in parcarile Viscount Road si Airport Road; transportul gratuit al pasagerilor de la aceste parcari se face cu ajutorul trenului LINK. Un serviciu de apelare telefonica este disponibil pentru soferii care asteapta sosirea pasagerilor.

Inchirieri auto
Companiile Avis, Budget, Dollar/Thrifty, Enterprise, Hertz si National/Alamo au reprezentanti in incinta aeroportului. Operatorii au birourile situate la nivelul 1 al parcarii aflate in vecinatatea teminalelor. Firmele Discount, E-Z Trans Canada, Fox si Payless se numara printre companiile care ofera servicii de inchirieri auto, dar nu au birourile amenajate in aeroport. Pentru rezervarile facute in avans, pasagerii pot fi transportati cu microbuzul pana la birourile de inchirieri auto. De asemenea, puteti calatori gratuit cu trenul LINK, pentru a ajunge la birourile operatorilor care au birourile in afara aeroportului.