Aeroportul International Vancouver

  • Cod IATA: YVR
  • Deserveste: Vancouver, Canada
  • Adresa: 3211 Grant McConachie Way, Richmond, BC V7B 0A4
  • Telefon: (604) 207-7077
  • Website: http://www.yvr.ca/
Aeroportul International Vancouver

Informatii generale

Aeroportul International Vancouver este situat la 13 km sud de Vancouver, in orasul Richmond pe Sea Island si este unul dintre cele mai aglomerate aeroporturi din Canada. Ghidul nostru va ofera detalii despre accesul spre aeroport, dar si informatii despre facilitatile terminalelor.

Un chiosc de unde puteti obtine infomatii se gaseste la etajul Plecari, atat la zboruri interne cat si cele internationale. Voluntarii Green Coat va pot oferi asistenta, daca aveti nevoie de ajutor. Centrul de Turism British Columbia are birouri situate la Sosiri, pe doua dintre terminale. Ei va pot oferi informatii despre cazare, bilete de calatorie pentru mijloacele de transport in comun si va pot indica cele mai reprezentative zone turistice. Operatorii de la aceste birouri vorbesc, de obicei, mai multe limbi straine.

Transferul intre terminale
Exista un culoar care face legatura intre terminalele pentru zboruri interne si externe. O pasarela din sticla asigura trasferul rapid al pasagerilor intre cele doua terminale. Un microbuz cu acces gratuit va poate transporta de asemenea intre cele doua terminale la Terminalul din Sud.

Accesul auto
Din centrul orasului, intrati pe autostrada 99, spre sud, traversati podul Arthur Laing pana la Sea Island, unde este localizat aeroportul. Din apropiere de Richmond, traversati Sea Island, via Gilbert Road sau Bridgeport Road si urmariti semnele care va conduc spre terminale.

Transport

Calatoria cu trenul
Trenul rapid - Canada Line – efectueaza multe curse intre terminale si centrul orasului Vancouver. Calatoria dureaza 26 de minute. Tariful din Vancouver pana la aeroport este de 4 C$, dar pretul de intoarcere este de 9C$, ca urmare a costurilor suplimentare impuse de autoritatile de tranzit. In cursul noptii, autobuzul N10 opereaza pe ruta trenului rapid - Canada Line.

Calatoria cu autobuzul
Autobuzele pleaca din statia Bridgeport, aflata in apropiere de Marpole, si acopera mai multe rute si destinatii din Richmond si Vancouver, statii care corespund cu cele ale trenului Canada Line. Autobuzele care opereaza pe distante lungi circula sub sigla Whistler si Squamish. Programul autobuzelor poate fi consultat la ghiseul de infomatii al clientilor si la Centrul de informare al vizitatorilor aflate la Sosiri.

Calatoria cu taxiul
Numeroase companii de taxi autorizate au masini care va asteapta in vecinatatea terminalelor si sunt disponibile non-stop. Calatoria pana la Vancouver dureaza in jur de 30 de minute si va costa aproximativ 36 C$.

Servicii

Parcare auto
Parkade este o parcare supraetajata care poate fi folosita de pasagerii zborurilor interne si internationale. Nivelul P1 este pentru imbarcarea/debarcarea pasagerilor, in timp ce nivelurile P2 si P3 ofera parcare pe durata lunga/scurta de timp. O parcare cu durata limitata de timp este disponibila vizavi de Terminalul Sudic. O parcare pe termen scurt este situata in vecinatatea complexului Parkade. O alta parcare cu durata lunga de timp se gaseste ceva mai departe de terminale, unde puteti ajunge cu un microbuz. De asemenea, un serviciu valet-parking este disponibil non-stop la terminalul pentru zboruri interne si internationale.

Inchirieri auto
Companiile Avis, Budget, Dollar/Thrifty, Hertz si National/Alamo ofera servicii de inchirieri auto. Birourile lor sunt situate la parterul complexului Parkade, in apropierea terminalelor.