Aeroportul Praga

  • Cod IATA: PRG
  • Deserveste: Praga, Cehia
  • Adresa: Aviatická, 161 08 Praha 6
  • Telefon: 220 111 888
  • Website: http://www.prg.aero/
Aeroportul Praga

Informatii generale

Cunoscut si sub numele de Aeroportul Václav Havel, Aeroportul Praga deserveste capitala Cehiei si este un important punct de comunicatii pentru mai multe companii aeriene care efectueaza zboruri in/din Europa Centrala. Ghidul nostru va ofera informatii despre facilitatile terminalelor si accesul spre aeroport. Birourile de informatii se gasesc la toate terminalele. Chioscurile cu infomatii turistice computerizate sunt situate in zona vamii.

Transferul intre terminale
Transportul pasagerilor intre terminale se face cu autobuzul, microbuzul sau taxiul. Terminalele 1 si 2 sunt legate intre ele de un pasaj, in timp ce Terminalul 3 este destinat doar zborurilor private.

Accesul auto
Din centrul orasului Praga, indreptati-va spre vest, traversati podul Jiráskův, apoi virati spre nord, pe Městský Okruh. La prima mare intersectie, luati-o spre vest, pe Bělohorská, apoi indreptati-va spre nord, pe autostrada R1, care trece pe langa aeroport. Legatura cu aeroportul se face pe K Letišti, care va duce pana la complexul terminal.

Transport

Calatoria cu autobuzul
The Airport Express face legatura cu Gara centrala si opreste la statia de metrou Dejvická. Autobuzul 100 opreste la statia de metrou Zlicin (pe linia de metrou B), in timp ce autobuzele 119 si 254 circula spre statia de metrou Dejvická (linia de metrou A). Doua autobuze opereaza curse in timpul noptii. Toate autobuzele circula sub sigla DP Praha, care are un birou de informatii situat in holul Sosiri.

Calatoria cu taxiul
Taxiurile prevazute cu aparate de taxat apartin companiilor AAA RadioTaxi (tel: +420 222 333 222; www.aaaradiotaxi.cz) si Fix (tel: +420 220 117 078; www.airportcars.cz). Masinile lor stationeaza fata holului Sosiri.

Calatoria cu microbuzul
Microbuzele circula sub sigla CEDAZ si asigura transportul pasagerilor de la aeroport. Statia de microbuze este situata in fata coridorului de la Sosiri.

Servicii

Parcare auto
Parcarea pe termen scurt este accesibila in P1 si P2, situate langa Terminalele 1 si 2. Parcarea C, multietajata, ofera posibilitatea de parcare pe termen lung si este legata de Terminalul 2 printr-o pasarela. Parcarea economica se poate face in Parcarea D, de unde transportul pasagerilor catre terminale este asigurata in mod gratuit cu microbuzul.

Inchirieri auto
Companiile care ofera servicii de inchirieri auto in incinta aeroportului sunt: Avis, Budget, Czechocar, Dvorak, Europcar, Hertz, Rent Plus si Sixt. Birourile lor se gasesc la parterul din Parcarea C.