Aeroportul International Santiago Arturo Merino Benítez

  • Cod IATA: SCL
  • Deserveste: Santiago, Chile
  • Adresa: Pudahuel, Santiago, Región Metropolitana
  • Telefon: (2) 2690 1752
Aeroportul International Santiago Arturo Merino Benítez

Informatii generale

Situat la mica distanta de capitala statului Chile, Aeroportul International Santiago Arturo Merino Benítez este cel mai mare aeroport din tara si un important punct de legatura cu alte tari din America de Sud. Ghidul nostru include informatii despre accesul spre aeroport si facilitatile terminalului.

Aeroportul International Santiago Arturo Merino Benítez ofera turistilor doua birouri de informatii, unul situat la Sosiri, la primul etaj, si altul, la etajul al treilea, la Plecari. Un centru de informare turistica este situat in zona Sosiri a Terminalului international.

Transferul intre terminale
Terminalele interne si internationale se gasesc in aceeasi cladire si sunt legate intre ele printr-o pasarela, dar si lifturi, scari si coridoare.

Accesul auto
Cel mai rapid mod de a ajunge la aeroport din centrul capitalei Santiago este sa o luati spre vest, pe Avenida Libertador B. O’Higgins (care vireaza pe Route 68), faceti dreapta pe Circunvalación Américo Vespucio, unde este localizat aeroportul. Intrarea in aeroport este foarte bine semnalizata. Din estul si nordul orasului Santiago, cel mai simplu drum spre aeroport este sa o luati pe Circunvalación Américo Vespucio Norte.

Transport

Calatoria cu autobuzul
Doua companii ofera servicii de transport cu autobuzul care fac legatura intre aeroport si diverse destinatii din centrul orasului. Autobuzele companiei Centro Puerto au statii la ambele terminale si opresc in statia Los Héroes, aflata in vecinatatea statiei de metrou Los Héroes. Tariful unui bilet este de 1400 CS$. Autobuzele Tur-Bus opresc la Gara Alameda, din centrul capitalei. Drumul dureaza 30 de minute, iar pentru un bilet trebuie sa achitati CH$1,700.

Calatoria cu microbuzul
Microbuzele TransVip opresc la orice destinatie solicitata de pasageri in capitala Santiago. Microbuzele stationeaza in vecinatatea terminalelor. Biletele de calatorie pot fi achizitionate din zona Sosiri a terminalului intern si international.

Calatoria cu taxiul
Masinile companiei Taxi Oficial pot fi identificate usor, fiind inscriptionate cu albastru 'taxioficial' si stationeaza in vecinatatea terminalelor. Acestea circula spre destinatii ca Providencia, Las Condes, Viña del Mar si centrul capitalei Santiago.

Servicii

Parcare auto
Parcarea pe termen lung si scurt este posibila in incinta aeroportului. Parcarea pe termen scurt este situata in fata complexului terminalului. Aflata la o distanta apreciabila, transportul de la parcarea pe termen lung este asigurat cu ajutorul microbuzelor.

Inchirieri auto
Printre companiile care care ofera servicii de inchirieri auto se numara: Alamo, Avis, Budget, Europcar, Econorent, Hertz si Rosselot. Birourile operatorilor le gasiti in Zona Sosiri, atat la terminalul international cat si la cel destinat zborurilor interne.