Aeroportul International Beijing

  • Cod IATA: PEK
  • Deserveste: Beijing, China
  • Adresa: Shunyi, Beijing, China
  • Telefon: 010 96158
  • Website: http://www.bcia.com.cn/
Aeroportul International Beijing

Informatii generale

Aeroportul International Beijing se gaseste la 32 km nord-est de capitala si este unul dintre cele mai aglomerate din lume, deservind orasul Beijing. Informatii despre accesul spre aeroport, mijloace de transport si facilitatile terminalelor va sunt oferite de ghidul de fata. Ghisee de informatii pentru pasageri sunt disponibile la toate terminalele. De asemenea, un centru de informare turistica va asteapta la Sosiri, la terminalul 3.

Transferul intre terminale
Transferul intre terminale se realizeaza cu ajutorul microbuzelor. Exista si o pasarela acoperita care asigura legatura intre Terminalele 1 si 2.

Accesul auto
Autostrada express care porneste de la aeroport face legatura cu centrul capitalei. De aici, luati-o pe autostrada, pe directia nord-est pana la aeroport.

Transport

Calatoria cu metroul
Linia de metrou Airport Express porneste de la Terminalele 2 si 3 si face legatura cu centrul orasului. Calatoria dureaza aproximativ 20 de minute, iar tariful pentru o calatorie este de 25¥.

Calatoria cu autobuzul
Autobuzele pleaca de la Terminalele 2 si 3 si circula in districtul Shunyi. Tarifele pornesc de la 4 ¥.

Calatoria cu microbuzul
Microbuzele care opereaza curse pe aeroport au statie in zona Sosiri a terminalelor si circula pe diverse rute, pana in centrul orasului. Fac opriri la unele hoteluri importante. O ruta foarte populara este pana la Xidan, in centrul orasului Beijin, la mica distanta de Orasul Interzis. Drumul dureaza in jur de 45 de minute, iar tariful pentru o calatorie este de 18¥.

Calatoria cu taxiul
Taxiurile prevazute cu aparate de taxat sunt usor de reperat dupa sigla companiei pe care o reprezinta. Un drum cu taxiul pana in centrul orasului dureaza intre 45 si 60 de minute, in functie de trafic, in timp ce tariful variaza de la 150 la 200¥. Turistilor straini li se recomanda sa noteze pe o hartie in limba chineza sau sa marcheze corect pe harta destinatia pe care sa o arate soferului.

Servicii

Parcare auto
Aeroportul Beijing va pune la dispozitie o parcare extinsa pe 6 niveluri, echipata cu panouri electronice care va pot ghida la parcarea masinii. Cu toate acestea, este indicat sa faceti rezervarea locului de parcare in avans, deoarece de cele mai multe ori parcarea este foarte aglomerata.

Inchirieri auto
Pentru a conduce un autoturism in China trebuie sa aveti carnet de conducere eliberat de autoritatile chineze, motiv pentru care metoda cea mai simpla este sa apelati la serviciile unui sofer. Mai multe agentii locale ofera spre inchiriere masini cu sofer la birourile amenajate la terminalele aeroportului. Legislatia actuala nu permite obtinerea unui carnet de conducere temporar, dar majoritatea companiilor internationale care ofera servicii de inchirieri auto au inceput sa-si deschida birouri si in China. Printre aceste companii se numara Avis si Hertz.