Aeroportul International Shanghai Hongqiao

Aeroportul International Shanghai Hongqiao

Informatii generale

Aeroportul International Shanghai Hongqiao se afla la 13 km sud-vest de centrul orasului Shanghai si este al doilea mare aeroport care deserveste acest oras, gazduind atat curse interne, cat si internationale. Ghidul nostru va ofera detalii despre serviciile terminalelor, precum si informatii despre accesul spre aeroport.

Un serviciu de informare turistica va raspunde la tel: (021) 2234 1147). Toate indicatoarele din incinta aeroportului, precum si anunturile sunt bilingve - engleza si chineza.

Accesul auto
Daca o luati spre vest, din centrul orasului Shanghai, pe autostrada Yan’an Xilu, veti ajunge cel mai rapid la Aeroportul International Shanghai Hongqiao. Iesirea spre aeroport este foarte clar semnalizata.

Transport

Calatoria cu metroul
Liniile 2 si 10 fac legatura intre aeroport si centrul orasului. Linia 2 merge spre est, la aeroportul Shanghai Pudong. Calatoria dureaza de 35 de minute, iar tarifele pornesc de la ¥6.

Calatoria cu autobuzul
Autobuzele publice au curse regulate spre destinatii din oras, inclusiv la centrul de bilete. Autobuzul 941 circula spre Gara Shanghai Railway Station, iar autobuzul 938 face legatura cu Pudong Yangjiadu, in timp ce autobuzul 806 circula pana la Zhong Shan Nan Yi. Autobuzul 807 merge pana la Gara de Vest Shanghai. Airport Bus 1 face legatura cu Shan Xi Lu. Retineti ca spatiul este limitat si nu este recomandat sa folositi bagaje prea voluminoase in mijloacele de transport.

Calatoria cu microbuzul
Majoritatea hotelurilor asigura transportul clientilor cu microbuzul de la/spre aeroport. Autobuzele care circula pe distante lungi fac legatura cu Suzhou, Nan Jing si Hangzhou.

Calatoria cu taxiul
Taxiurile sunt disponibile in afara zonei Sosiri. Soferul are obligatia de a porni aparatul de taxat la plecarea in cursa. Daca aparatul nu functioneaza, conveniti inca de la plecare asupra costului cursei. Asigurati-va ca ati ales taxiul corespunzator destinatiei voastre, avand in vedere ca acestea parcurg distante fixe. O calatorie pana in centrul orasului (calatoria dureaza in jur de 25-40 minute), include si o taxa suplimentara perceputa de aeroport. Este indicat sa aveti destinatia notata in limba chineza si sa o inmanati soferului. Media tarifelor variaza intre 70 si 100 ¥.

Servicii

Parcare auto
O parcare extinsa, unde puteti parca pe termen lung si scurt, este disponibila in fata cladirii terminalului.

Inchirieri auto
Pasagerii pot inchiria masina cu sofer (de cele mai multe ori acesta este un serviciu asigurat de hoteluri), pentru o zi sau pentru o saptamana. Companiile Angel Car Rental si Avis va ofera spre inchirieri masini cu sau fara sofer.