Aeroportul International Shanghai Pudong

  • Cod IATA: PVG
  • Deserveste: Shanghai, China
  • Adresa: S1 Yingbin Expy, Pudong Xinqu, Shanghai Shi, China
  • Telefon: 021 96990
  • Website: http://www.shairport.com/
Aeroportul International Shanghai Pudong

Informatii generale

Aeroportul International Shanghai Pudong este principalul punct de acces aerian in Shanghai, fiind, totodata, un important punct de comunicatii in regiune. Ghidul nostru va ofera informatii despre accesul spre aeroport si facilitatile terminalelor.

Informatii despre zboruri va sunt furnizate in limba engleza, la terminalul international. Aceste ghisee sunt localizate la punctele de control de la zboruri interne si internationale. Aeroportul pune la dispozitia celor interesati un call center, care poate fi apelat la tel: +86 21 3848 4500.

Accesul auto
Yingbin Road face legatura cu aeroportul, in timp ce Fareast Road, care porneste din vestul aeroportului, face legatura cu regiunile din afara orasului Shanghai. Exista un un sens giratoriu de unde se face conexiunea intre Aeroportul International Shanghai Pudong si Aeroportul International Shanghai Hongqiao, un drum de aproximativ o ora. Tot din sensul giratoriu puteti ajunge in People's Square, piata situata in centrul orasului Shanghai.

Transport

Calatoria cu trenul
Trenul Maglev, este un tren cu levitatie magnetic, cel mai rapid din lume, si face legatura aeroportului cu 2 linii de metrou la Gara Longyang. Calatoria dureaza 8 minute, iar tariful este de 50¥. Trenurile pleaca la fiecare 15 minute, in intervalul 07.00-21.00. Statia se gaseste in vecinatatea aeroportului si este legata de cladirea terminalului de un pod. Exista si doua linii de metrou care leaga Aeroportul International Shanghai Pudong de Aeroportul International Shanghai Hongqiao.

Calatoria cu autobuzul
Exista cateva autobuze care fac legatura aeroportului cu diverse zone din Shanghai. Autobuzul nr.1 circula de la aeroportul International Shanghai pana la Aeroportul Shanghai Hongqiao. Calatoria dureaza 30-40 de minute si costa 30¥. Alte autobuze fac legatura cu Templul Jingan, Galaxy Hotel, Stadionul Hongkou, Parcul Zhongshan, Lin Gang Xin Cheng si Gara de Sud Shanghai.

Calatoria cu taxiul
Taxiurile stationeaza in afara terminalelor. Pasagerii trebuie sa se asigure ca au ales corect destinatia si ca soferul a pornit aparatul de taxat la plecarea in cursa. Calatoria pana in centrul orasului Shanghai variaza intre 25 si 40 de minute, iar tariful este in jur de 150¥.

Servicii

Parcare auto
Exista o parcare supraetajata, prevazuta cu trei niveluri, care va pune la dispozitie 3000 de locuri. Pentru parcarea pe termen lung si scurt puteti folosi parcarea descoperita situata in fata cladirii terminalului.

Inchirieri auto
Exista posibilitatea inchirierii de autoturisme, dar majoritatea pasagerilor prefera masinile cu sofer puse la dispozitie de hoteluri si care pot fi inchiriate pe o zi sau pe o saptamana. Printre operatorii care ofera servicii de inchirieri auto pe aeroport se numara Avis si Hertz.