Aeroportul International Paphos

Aeroportul International Paphos

Informatii generale

Al doilea mare aeroport din Cipru, Aeroportul International Paphos, deserveste zona de vest a tarii. Ghidul nostru va ofera detalii despre facilitatile terminalului si accesul spre aeroport. In cladirea terminalului functioneaza un birou de informare turistica, unde operatorii vorbesc mai multe limbi straine.

Accesul auto
Din Paphos, luati-o pe B6, spre sud, virati pe E603, dupa aproximativ 12 km. De aici, Aeroportul International Paphos este foarte clar semnalizat.

Transport

Calatoria cu autobuzul
Autobuzul 612 efectueaza curse regulate de la primele ore ale diminetii pana noaptea tarziu, de luni pana vineri, intre Port si centrul orasului Paphos. Statia de autobuz este situata vizavi de terminal. Drumul dureaza 30 de minute, iar pentru o calatorie trebuie sa achitati 1,50 euro/persoana. Retineti ca autobuzele au un program redus intre lunile decembrie si martie si fac legatura cu mai multe destinatii din diverse regiuni ale Ciprului, cu plecare de la statia centrala din Paphos.

Calatoria cu taxiul
Taxiurile stationeaza in vecinatatea cladirii terminalului. Tariful pana la Paphos porneste de la 35 euro.

Servicii

Parcare auto
Aeroportul va pune la dispozitie 150 de locuri de parcare cu durata limitata de timp. Parcarea se gaseste vizavi de terminal, in spatele zonei de imbarcare in microbuze si in fata parcarii pe termen lung. Exista si o parcare pe termen lung cu supraveghere nonstop de unde se asigura transportul gratuit pana la aeroport (o calatorie de 5 minute).

Inchirieri auto
Printre companiile care ofera servicii de inchirieri auto pe aeroport se numara Avis, Europcar, Hertz, Sixt, la care se adauga cativa operatori locali. Birourile operatorilor sunt situate in zona Sosiri, in timp ce zona debarcare/imbarcare este situata in spatele parcarii pe termen limitat.