Aeroportul International El Dorado Bogota

  • Cod IATA: BOG
  • Deserveste: Bogota, Columbia
  • Adresa: Cl. 26 #103-9, Bogotá
  • Telefon: (1) 2662000
  • Website: http://www.eldorado.aero/
Aeroportul International El Dorado Bogota

Informatii generale

Aeroportul International El Dorado Bogota este unul dintre cele mai aglomerate aeroporturi din America de Sud si deserveste Bogota, capitala Columbiei. Ghidul nostru include detalii despre accesul spre aeroport dar si detalii despre facilitatile terminalelor. Cate un birou de informatii pentru turisti se gaseste la fiecare terminal.

Transferul intre terminale
Microbuzele asigura in mod gratuit transportul catre terminalul pentru zboruri interne si internationale (chiar daca acestea se gasesc in aceeasi cladire) si terminalul Puente Aéreo, dar si spre alte zone importante din complexul aeroportului. Transferul dureaza in jur de 15 minute.

Accesul auto
Din centrul orasului Bogota, mergeti pe Calle 26 (Avenida Eldorado), care duce direct la aeroport si care este foarte bine semnalizat. Calatoria din centrul orasului dureaza circa 25 de minute.

Transport

Calatoria cu autobuzul
Autobuzele publice au curse regulate intre aeroport si centrul orasului. Drumul dureaza intre 35 si 40 de minute, iar cele care circula spre aeroport au inscriptionat ‘Aeropuerto’. Costul unui bilet este de aproximativ 7US$.

Calatoria cu taxiul
Taxiurile au statie in afara ambelor terminale si sunt disponibile nonstop. Tariful pana la Bogota porneste de la US$10-15, in timp ce drumul dureaza aproximativ 25 de minute, in functie de trafic. Birourile pentru rezervarea taxiurilor sunt amenajate in zona Sosiri, iar costul cursei pana la destinatie este tiparit pe un voucher.

Servicii

Parcare auto
Parcarea pe termen scurt/lung este disponibila in parcarea situata in vecinatatea terminalelor.

Inchirieri auto
Un birou pentru inchirieri auto este situat in holul principal al terminalului El Dorado. Companii precum Budget, Dollar dar si alti operatori locali ofera servicii de inchirieri auto pe Aeroportul International El Dorado Bogota.