Aeroportul Dubrovnik

Aeroportul Dubrovnik

Informatii generale

Aeroportul Dubrovnik este cunoscut si sub denumirea Čilipi Airport si este unul dintre cele mai aglomerate aeroporturi internationale din Croatia, fiind situat la mica distanta de centrul capitalei. Ghidul nostru va ofera detalii despre facilitatile terminalului, dar si despre accesul spre aeroport. Un birou de informatii destinat pasagerilor este situat in Terminalul A, langa check in.

Accesul auto
Mergand spre Aeroportul Dubrovnik, din centrul orasului Dubrovnik, ar fi bine sa urmariti indicatoarele care va semnaleaza apropierea de aeroport. Calatoria dureaza aproximativ 25 de minute.

Transport

Calatoria cu autobuzul
Autobuzele publice Libertas Dubrovnik pleaca de la Aeroportul Dubrovnik. Nu toate au ca destinatie finala orasul Dubrovnik, unele circula doar pana la Cavtat, aflat la 5 km departare, dar exista numeroase autobuze care ajung pana la Dubrovnik. Autobuzele au statie in vecinatatea terminalelor.

Calatoria cu microbuzul
Microbuzele Atlas Shuttle pleaca de la Aeroportul Dubrovnik, dupa aterizarea fiecarei curse programate. Porneste din statia Gruž cu doua ore inainte de fiecare zbor programat si percepe tarif unic - Kn40. Calatoria pana in centrul orasului Dubrovnik dureaza aproximativ 30 de minute.

Calatoria cu taxiul
Taxiurile stationeaza in vecinatatea cladirii terminalului. Printre companiile care asigura curse de la/spre aeroport se numara Taxi Service Dubrovnik tel: +385 98 725 769

Servicii

Parcare auto
Exista o parcare cu 200 de locuri amenajata in vecinatatea terminalului. Parcarea este gratuita pentru primele 15 minute.

Inchirieri auto
Companiile care ofera servicii de inchirieri auto pe Aeroportul Dubrovnik sunt: Avis, Budget, Dollar, Hertz si Sixt, alaturi de alti operatori locali.