Aeroportul Split

  • Cod IATA: SPU
  • Deserveste: Split, Croatia
  • Adresa: Cesta Dr. Franje Tuđmana 1270, 21217, Kaštel Štafilić
  • Telefon: 021 203 555
  • Website: http://www.split-airport.hr/
Aeroportul Split

Informatii generale

Cunoscut si sub numele de Aeroportul Resnik, Split este principalul aeroport care deserveste orasul cu acelasi nume din sudul Croatiei. Ghidul de fata va prezinta informatii esentiale despre serviciile care va sunt puse la dispozitie pe terminale, dar si despre accesul cu mijloacele de transport spre aeroport. Un ghiseu de informatii este localizat in incinta terminalului, in timp ce unul cu informatii turistice este situat in zona Sosiri.

Accesul auto
Din centrul orasului Split aveti de parcurs un drum drept. Astfel, luati-o spre est, pe autostrada 8 si urmariti semnele care va indica drumul spre oras. Alternativ, puteti sa urmati drumul de coasta, autostrada 409, care ofera o priveliste mult mai spectaculoasa.

Transport

Calatoria cu autobuzul
Autobuzele publice nr. 37 si 38 circula pana la aeroport, pe durata zilei (calatoria dureaza 20 de minute). Autobuzele circula sub sigla Promet, iar calatoria pana in Split dureaza 40 de minute, iar tariful este de aproximativ €3/persoana.

Calatoria cu microbuzul
Un microbuz circula pe ruta dintre aeroport si Split, sub sigla Plesoprijevoz. Autobuzele pleaca de la aeroport la scurt timp dupa aterizarea curselor, in timp ce autobuzele pornesc din Split cu 90 de minute inainte de ora la care este programata urmatoarea aterizare.

Calatoria cu taxiul
Taxiurile sunt disponibile in vecinatatea cladirii terminalelor si au program de functionare nonstop. Tariful pana in centrul orasului porneste de la 35 euro, iar durata calatoriei este de aproximativ 30 de minute.

Transportul pe apa
Autobuzele pleaca de la statia terminalului portuar, aflata la 100 m de port si de principala gara. Feriboturile fac legatura intre port si orasul Split. De aici, conexiunea se face cu diverse insule de pe Coasta Dalmata.

Servicii

Parcare auto
O parcare este localizata vizavi de cladirea terminalului si ofera aproximativ 500 de locuri de parcare. Primele 15 minute sunt gratuite.

Inchirieri auto
Companiile care ofera servicii de inchirieri auto pe Aeroportul Split sunt Avis, Europcar, Hertz, National, Sixt, dar si cativa operatori locali. Birourile operatorilor sunt situate in holul principal.