Aeroportul Zagreb

  • Cod IATA: ZAG
  • Deserveste: Zagreb, Croatia
  • Adresa: Ulica Rudolfa Fizira 1, 10150, Zagreb
  • Telefon: 01 4562 170
  • Website: http://www.zagreb-airport.hr/
Aeroportul Zagreb

Informatii generale

Aeroportul Zagreb se gaseste in vecinatatea capitalei Croatiei, fiind principalul aeroport al tarii. Ghidul nostru va ofera detalii despre accesul spre aeroport si despre facilitatile terminalelor. Un birou de informatii este situat pe coridorul terminalului principal.

Accesul auto
Din centrul capitalei Zagreb, luati-o spre sud, pe E11 si urmariti indicatoarele spre orasul Velika Gorica pentru a ajunge la aeroport.

Transport

Calatoria cu autobuzul
Autobuzul "Pleso prijevoz" are curse regulate intre aeroport si principala gara centrala din Zagreb. Un bilet costa 30HRK, iar calatoria dureaza aproximativ 30 de minute. Autobuzul are statie langa refugiul pentru taxiuri, in vecinatatea terminalului.

Calatoria cu taxiul
Taxiurile stationeaza in vecinatatea cladirii terminalului. Pot fi rezervate si prin Radio Taksi Zagreb (tel: +385 1 660 0671; operatorul vorbeste doar limba croata). Tarifele pornesc de la HRK300, iar drumul dureaza intre 20 si 30 de minute, in functie de trafic.

Servicii

Parcare auto
Parcarea pe termen lung si scurt este disponibila in P1 si P3, amenajate in vecinatatea terminalului, in timp ce o parcare pe termen lung –P2 – este situata ceva mai departe.

Inchirieri auto
Printre companiile care ofera servicii de inchirieri auto pe Aeroportul Zagreb se numara Dollar/Thrifty, Hertz si Sixt, alaturi de alti cativa operatori locali. Birourile companiilor se gasesc in cladirea terminalului, imediat ce ati trecut de vama si control pasapoarte.