Aeropotul Havana José Martí

Aeropotul Havana José Martí

Informatii generale

Cel mai mare aeroport din Cuba, Aeroportul Havana José Martí, este principala cale de acces in tara si se gaseste la mica distanta de capitala Havana. Ghidul nostru cuprinde informatii detaliate despre accesul spre aeroport, transport public si facilitatile terminalului.

Mai multe birouri de informatii pentru pasageri sunt situate in zona Plecari de la Terminalele 2 si 3. Exista, de asemenea, mai multe puncte de informare turistica in incinta terminalelor.

Transferul intre terminale
Un microbuz asigura transportul pasagerilor intre cele patru terminale.

Accesul auto
Din Havana, indreptati-va spre sud, pe Avenida de la Independencia, urmand semnele care va indica accesul spre aeroport. Acest drum vireaza spre Avenida Rancho Boyeros, care trece pe langa aeroport.

Transport

Calatoria cu autobuzul
Autobuzele locale efectueaza curse pana la aeroport, desi accesul in autobuz este conditionat de plata in pesos, ceea ce pentru turistii straini este destul de dificil de obtinut.

Calatoria cu taxiul
Taxiurile prevazute cu aparate de taxat sunt disponibile in centrul Havanei. Calatoria pana la aeroport dureaza intre 20 si 30 de minute si costa intre 20 si 30 CUC$). Cubataxi este principalul operator de taxi. Masinile lor stationeaza in fata terminalelor. Sunt si multe taxiuri neautorizate care circula in Cuba. Majoritatea sunt autoturisme americane vintage sau Lada. Fiti precauti cand alegeti sa calatoriti cu aceste taxiuri, avand in vedere ca, de cele mai multe ori, soferii invoca faptul ca aparatul de taxat nu functioneaza.

Servicii

Parcare auto
Terminalele 1, 2, si 3 dispun de parcare, situate la distanta redusa una de cealalta. Parcarea se gaseste la mai putin de 150 m de terminale.

Inchirieri auto
Printre companiile care ofera servicii de inchirieri auto pe Aeroportul Havana José Marti se numara: Cubanacar, Fenix, Rent a Car, Rex (care ofera limuzine si masini de lux), Transtour si Via Rent a Car. Birourile operatorilor se gasesc in zona Sosiri.