Aeroportul Varadero Juan Gualberto Gómez

Aeroportul Varadero Juan Gualberto Gómez

Informatii generale

Cunoscut si sub numele de Aeroportul Varadero, datorita vecinatatii cu orasul Varadero, din nordul Cubei, aeroportul Juan Gualberto Gómez este al doilea mare aeroport din tara si una dintre principalele cai de acces spre binecunoscutele statiuni turistice din Cuba. Ghidul nostru include detalii despre facilitatile terminalelor, transportul local si accesul spre aeroport.

Aeroportul este unul de mici dimensiuni, iar serviciul de informatii pentru pasageri este destul de limitat. Cu toate acestea, multi dintre angajatii aeroportului vorbesc cel putin cuvinte elementare in limba engleza si va pot oferi asistenta in caz de nevoie.

Accesul auto
Din Varadero, luati-o pe Via Blanca (autostrada de coasta). La Carbonera, virati stanga pe drumul ce duce la aeroport. Aeroportul Juan Gualberto Gómez se gaseste la aproximativ 5km sud de autostrada. Din Matanzas, luati-o pe Carretera Central, spre est, virati pe Via Blanca si indreptati-va spre est, inainte de a vira dreapta pe Carbonera si urmati drumul spre aeroport.

Transport

Calatoria cu autobuzul
Un autubuz efectueaza curse regulate intre Aeroportul Varadero Juan Gualberto Gómez si orasul Varadero. Calatoria dureaza in jur de 40 de minute, iar tariful este de 5 CUC$/persoana. Majoritatea statiunilor si a hotelurilor mari asigura transportul turistilor spre/de la aeroport.

Calatoria cu taxiul
Taxiurile stationeaza in fata terminalului. Calatoria cu taxiul pana la Varadero dureaza aproximativ 25 de minute, iar tariful variaza intre CUC$20 si CUC$30.

Servicii

Parcare auto
Parcarea auto dispune de un numar limitat de locuri si se gaseste in apropierea terminalului.

Inchirieri auto
Compania Cuba Car and Rex ofera servicii de inchirieri auto in incinta aeroportului. Birourile operatorilor sunt localizate in zona Sosiri.