Aeroportul Billund

  • Cod IATA: BLL
  • Deserveste: Billund, Danemarca
  • Adresa: Passagerterminalen 10, 7190 Billund
  • Telefon: 76 50 50 50
  • Website: http://www.billund-airport.dk/
Aeroportul Billund

Informatii generale

Aeroportul Billund este cel mai probabil cunoscut datorita vecinatatii cu una dintre cele mai renumite atractii turistice din Danemarca, Parcul de distractii Legoland, fiind, totodata un important centru de legatura pentru localitatile din vestul Danemarcei. Ghidul nostru include detalii despre aeroport, dar si informatii despre facilitatile terminalelor si accesul spre aeroport. Un birou de informatii pentru pasageri si un ghiseu unde puteti primi informatii turistice se gasesc in cladirea terminalului.

Accesul auto
Din centrul orasului Billund, urmati Nordmarksvej, spre nord, treceti de Legoland, inainte de a vira dreapta pe Bastlundvej. Aeroportul poate fi vazut pe partea dreapta.

Transport

Calatoria cu autobuzul
Numeroase autobuze opresc la aeroport, venind din partea de vest a tarii. Autobuzele 143, 144 si 166, alaturi de multe altele fac legatura intre aeroport si centrul orasului Legoland – un drum de 9 minute, pentru care trebuie sa achitati un tarif de DKK22/persoana.

Calatoria cu taxiul
Taxiurile stationeaza in vecinatatea aeroportului. Drumul pana la Billund costa in jur de DKK70, iar calatoria dureaza 8 minute.

Servicii

Parcare auto
Parcarea auto pe termen lung/scurt este situata vizavi de cladirea terminalului. Toate parcarile sunt supravegheate, iar transportul pana la terminal este asigurat in mod gratuit de microbuze.

Inchirieri auto
Companiile Avis, Budget, Europcar, Hertz si Sixt ofera servicii de inchirieri auto pe Aeroportul Billund.