Aeroportul Copenhaga

  • Cod IATA: CPH
  • Deserveste: Copenhaga, Danemarca
  • Adresa: Lufthavnsboulevarden 6, 2770 Kastrup
  • Telefon: 32 31 32 31
  • Website: https://cph.dk/
Aeroportul Copenhaga

Informatii generale

Cunoscut oficial sub denumirea Aeroportul Kastrup Airport, Aeroportul Copenhaga este cel mai mare aeroport din Scandinavia si se gaseste la mica distanta de centrul orasului Copenhaga. Ghidul de fata va ofera informatii despre facilitatile terminalelor si transportul public spre aeroport.

Birourile de informatii sunt situate in zona Sosiri si in holurile de tranzit dintre Terminalul 2 si 3. Este amenajat si un centru pentru vizitatori la Terminalul 3.

Transferul intre terminale
Toate terminalele sunt interconectate si usor de parcurs pe jos, dar exista si posibilitatea transportului cu microbuzul intre Terminalele 1, 2 si 3. Platforma CPHGo, care deserveste companiile low-cost, este legata de Terminalul 3.

Accesul auto
Din centrul orasului Copenhaga, indreptati-va spre sud, traversati Podul Langebro, continuati pe Bdul. Amager si Amagerbrogade. De aici, urmariti semnele care va indica intrarea spre complexul aeroportului.

Transport

Calatoria cu trenul
Exista un tren de mare viteza care pleaca din Gara Centrala Copenhaga, care ajunge la aeroport in 12 minute si pentru care trebuie sa achitati un tarif de calatorie de 36 Kr/persoana. De asemenea, din aceasta gara se pot face conexiuni cu mai multe destinatii din Danemarca. Statia de tren si ghiseul pentru bilete se gasesc la Terminalul 3.

Calatoria cu metroul
Linia de metrou M2 asigura legatura intre centrul orasului si aeroport in 14 minute, iar biletul costa 36 Kr. Statia de metrou se gaseste la Terminalul 3, de unde puteti cumpara si biletele de calatorie.

Calatoria cu autobuzul
Cateva autobuze - 5A, 35 si 36 asigura legatura Aeroportului Copenhaga cu centrul orasului (calatoria dureaza 55 de minute si un bilet costa 35 Kr.). Desigur ca se pot face conexiuni cu diverse destinatii din Copenhaga si din imprejurimi. Autobuzul 96N, care asigura cursele de noapte, pleaca de la Terminalul 3 spre Rådhuspladsen. Autobuzele care circula pe distante mai lungi, din Danemarca si Suedia, sunt gestionate de diversi operatori privati.

Calatoria cu taxiul
Taxiurile stationeaza in zona Sosiri a Terminalelor 1,2 si 3. Calatoria pana la Copenhaga variaza intre 15 si 20 de minute, iar tariful porneste de la 250Kr. Taxiurile efectueaza curse si spre Malmö.

Servicii

Parcare auto
Aeroportul dispune de mai mult de 10,000 locuri de parcare cu acces limitat sau pe termen lung. P6, P7 si P8 ofera parcare pe termen scurt si sunt direct legate de Terminalele 2 si 3. Parcarea pe termen mediu este disponibila in P1, P4, P5, P9, P10 si P12, care sunt situate relativ aproape de cladirea terminalelor. Parcarea pe termen lung este asigurata de P15 si P17, situate ceva mai departe de terminale (autobuzele asigura in mod gratuit transportul pana la terminale). Biroul Parcari al aeroportului este situat intre Terminalele 2 si 3 si are program de functionare nonstop.

Inchirieri auto
Companiile de inchirieri auto cu reprezentanta pe Aeroportul Copenhaga sunt: Avis, Europcar si Hertz pe Terminalul 1 si Avis, Budget, Europcar, Hertz si Sixt la Terminalul 3.