Cairo International

  • Cod IATA: CAI
  • Deserveste: Cairo, Egipt
  • Adresa: Airport Rd, Sheraton Al Matar, مصر الجديدة، Cairo Governorate 11432
  • Telefon: 02 22655000
  • Website: http://www.cairo-airport.com/
Cairo International

Informatii generale

Unul dintre cele mai aglomerate aeroporturi din Africa, Aeroportul International Cairo este principalul punct de acces aerian care deserveste capitala Egiptului. Ghidul nostru va ofera informatii despre facilitatile terminalelor si detalii despre accesul spre aeroport.

Un birou de informatii este localizat in holul Sosiri, unul la Plecari si altul in holul de tranzit. Informatiile despre zboruri pot fi obtinute la tel. +20 2 2265 5000, un serviciu cu program non-stop. Turistii pot apela, in caz de nevoie, la sectia de politie situata in cladirea terminalului.

Transferul intre terminale
Autobuzele si microbuzele dar si un sistem de transport mecanizat asigura transportul pasagerilor intre terminale.

Accesul auto
Drumul spre aeroport si orasul Heliopolis este foarte clar semnalizat din centrul orasului. Din Cairo, indreptati-va spre 6th October Bridge, pe Salah Salem/El-Orouba Road. Acest drum duce direct la Heliopolis, unde este localizat aeroportul. Acesta poate fi accesat si de pe autostrada Cairo Ring Road.

Transport

Calatoria cu autobuzul
Autobuzele publice fac legatura intre aeroport si mai multe destinatii din oras. Intercity circula de la aeroport pana la Alexandria.

Calatoria cu microbuzul
Un microbuz face legatura aeroportului cu Heliopolis si centrul Cairo (un drum de 45 de minute, pentru care trebuie sa achitati un tarif de 35LE). Microbuzele pleaca la intervale de jumatate de ora, dar se recomanda turistilor sa faca rezervarea in avans, la tel: +20 2 2265 5000.

Calatoria cu taxiul
Taxiurile care efectueaza curse spre zona centrala din Cairo stationeaza langa Sosiri (calatoria dureaza 30 de minute, iar tariful este in jur de 80LE). Daca alegeti sa calatoriti cu taxiuri neprevazute cu aparat de taxat, este bine sa negociati pretul cu soferul inainte de a pleca in cursa.

Servicii

Parcare auto
Parcarea auto pe termen scurt/lung este situata in vecinatatea terminalelor si este prevazuta cu mai mult de 3600 de locuri.

Inchirieri auto
Companiile care ofera servicii de inchirieri auto pe Aeroportul International Cairo sunt Avis, Budget, Europcar, Hertz si Sixt. Birourile operatorilor pot fi gasite la toate terminalele.