Aeroportul International Sharm el-Sheikh

  • Cod IATA: SSH
  • Deserveste: Sharm El Sheikh, Egipt
  • Adresa: El Salam, Qesm Sharm Ash Sheikh, South Sinai Governorate
  • Telefon: 069 3623304
  • Website: http://sharm-el-sheikh-airport.com/
Aeroportul International Sharm el-Sheikh

Informatii generale

Aeroportul International Sharm el-Sheikh deserveste zona de coasta a Marii Rosii, fiind situat la mica distanta de nord-estul orasului Sharm el-Sheikh. Ghidul de fata include detalii despre optiunile de transport spre aeroport si informatii despre facilitatile terminalelor.

Pe Aeroportul International Sharm el-Sheikh nu este disponibil un birou de informatii pentru pasageri, dar operatorii agentiilor de turism sunt in masura sa va acorde asistenta in caz de nevoie.

Accesul auto
La Aeroportul International Sharm el-Sheikh se ajunge din autostrada principala El-Salam, care trece prin nord-estul orasului Sharm el-Sheikh.

Transport

Majoritatea pasagerilor sositi la aeroport au transportul asigurat de tour-operatori la hotel. De altfel, Aeroportul Sharm el-Sheikh nu este neaparat o destinatie pentru calatorii independenti, avand in vedere ca transportul public este limitat.

Calatoria cu microbuzul
Microbuzele publice stationeaza in vecinatatea holului Sosiri, iar calatoria pana la Sharm el-Sheikh dureaza 20 de minute. Retineti ca microbuzele pornesc in cursa doar dupa ce s-au ocupat toate locurile disponibile. De cele mai multe ori, pretul calatoriei se negociaza.

Calatoria cu taxiul
Taxiurile locale si cele destinate turistilor (acestea din urma percep un tarif dublu) au curse intre aeroport si centrul orasului Sharm el-Sheikh. Taxiurile oficiale percep un tarif de pana la E£40, dar este esential sa conveniti pretul calatoriei cu soferul, inainte de a porni in cursa.

Servicii

Parcare auto
Parcarea auto, pe termen lung sau scurt, este disponibila in vecinatatea ambelor terminale.

Inchirieri auto
Companiile Hertz si Thrifty au operatori pe Aeroportul International Sharm el-Sheikh. Sunt si cateva companii locale care asigura transportul pasagerilor din/spre resorturile turistice.