Aeroportul Basel – Mulhouse - Freiburg

Aeroportul Basel – Mulhouse - Freiburg

Informatii generale

Aeroportul se gaseste la 8 km nord-vest de Base, Elvetia, la 25 km sud de Mulhouse, Franta si la 70 km sud de Freiburg (in Germania). Aeroportul este localizat pe teritoriul Frantei, in apropiere de granita cu Elvetia si Germania. In mod mai putin obisnuit, aeroportul este condus de doua tari – Franta si Elvetia - si este impartit in doua sectoare care corespund celor doua tari; procedurile de acces in aeroport sunt in concordanta cu politica vamala a celor doua state. Ghidul nostru va ofera detalii despre accesul spre aeroport cu mijloacele de transport in comun sau autoturismul, dar si informatii despre facilitatile terminalelor. Biroul de informatii ale aeroportului este situat in coridorul Sosiri de la nivelul secund al terminalului, intre sectoarele francez si elvetian al aeroportului.

Accesul auto
Localizat in Franta, Euroaeroportul este conectat de Elvetia printr-o sosea. Astfel, la aeroport se poate ajunge din autostrada A35, daca veniti din Mulhouse sau Basel, sau pe soseaua 5, pe directia sud, daca veniti din Freiburg.

Transport

Calatoria cu autobuzul
Autobuzele BVB nr. 50 (www.bvb.ch) circula intre aeroport si Gara Basel, sectorul elvetian – calatoria dureaza 20 de minute; un bilet costa SFr 4.20. Autobuzul Métrocars nr. 11 (www.distribus.com) efectueaza curse intre aeroport cu destinatia gara din St Louis, de unde trenurile fac legatura cu Mulhouse (calatoria dureaza 10 minute; un bilet costa €2.50). Autobuzele Freiburger Reisedienst (www.freiburger-reisedienst.de) circula intre aeroport si orasul Freiburg, din Germania (calatoria dureaza 55 de minute; un bilet costa €25).

Calatoria cu taxiul
Taxiurile stationeaza in fata coridorului Sosiri. Tarifele pentru o cursa pana la Mulhouse pornesc de la €45, pana la Freiburg platiti aproximativ €110, in timp ce pana la Basel, costul unei curse porneste de la SFr40.

Servicii

Parcare auto
Eur- Aeroportul ofera numeroase locuri de parcare cu stationare limitata si cu durata lunga de timp, disponibile pentru pasageri. Aeroporul nu asigura transportul pasagerilor de la parcari la terminale. Trebuie spus ca acestea se gasesc la o distanta de 10 minute de mers pe jos. Spatiile de parcare sunt mai ieftine in parcarea sectorului francez, unde tarifele se achita in euro; detalii suplimentare obtineti la tel +33 3 8990 2524 – pentru parcarea din sectorul francez si la tel. + 41 61 325 2523 - pentru parcarea din sectorul Elvetiei.

Inchirieri auto
Companiile Avis, Enterprise, Europcar, Hertz si Sixt ofera servicii de inchirieri auto in incinta aeroportului. Birourile operatorilor sunt localizate la nivelul doi al terminalului, atat in sectorul francez, cat si in cel elvetian.