Aeroportul Berna - Belp

  • Cod IATA: BRN
  • Deserveste: Berna, Elvetia
  • Adresa: Flugplatzstrasse 31, 3123 Belp
  • Telefon: 031 960 21 11
  • Website: http://www.flughafenbern.ch/
Aeroportul Berna - Belp

Informatii generale

Aeroportul se gaseste in apropiere de Belp si la aproximativ 9 km sud-est de centrul orasului Berna. In ciuda faptului ca deserveste capitala administrativa a Elvetiei, Aeroportul Berna - Belp este mult mai mic decat cele din Zürich, Basel si Geneva. Cu toate acestea, aeroportul este o cale de acces convenabila pentru resorturile de schi din Interlaken si Gstaad. Ghidul nostru va ofera detalii despre accesul spre aeroport cu mijloacele de transport in comun sau cu autoturismul, dar si detalii despre facilitatile terminalelor. Un birou de informatii este situat in zona check-in (tel: +41 31 960 2127).

Accesul auto
Pentru a ajunge la aeroport din zona centrala a orasului Berna, indreptati-va spre sud, pe Thunstrasse si la indicatorul Sonnenhoftunnel virati pe A6. Urmati acest drum pana la intersectia 14 si virati pe Viehweidstrasse. De aici, faceti dreapta pe Kummenstrasse, apoi virati iar dreapta pe Aemmenmattstrasse si urmariti indicatoarele spre aeroport. Pentru a parcurge distanta din Berna pana la aeroport, aveti nevoie de aproximativ 25 de minute.

Transport

Calatoria cu trenul
Cea mai apropiata gara de aeroport se gaseste la Belp. De la aeroport pana la gara puteti calatori cu autobuzul Tangento (www.bernmobil.ch). Tranferul dureaza aproximativ 10 minute; un bilet costa CHF4.40. Din Belp, trenurile locale au rute pana la Gara centrala din Berna (calatoria dureaza 20 de minute; un bilet costa CHF3.60) via Swiss Railways (www.sbb.ch). Din gara Berna, puteti face conexiuni cu destinatii din toata Elvetia si dincolo de granita.

Calatoria cu autobuzul
Autobuzul aeroportului nr. 334 efectueaza curse regulate intre aeroport si gara centrala din Berna (www.bernmobil.ch). Pentru un bilet achitati un tarif de CHF6.40, iar calatoria dureaza intre 20 -25 de minute. In timpul sezonului de ski, un autobuz denumit ‘Winter Bus’ efectueaza curse de la aeroport catre zonele turistice de schi (www.myjungfrau.ch).

Calatoria cu taxiul
Taxiurile stationeaza in afara coridorului Sosiri. Un serviciu pentru rezervari taxi este situat in afara terminalului. Calatoria pana in centrul Bernei dureaza aproximativ 20 de minute, iar tarifele pentru o cursa pornesc de la CHF50.

Servicii

Parcare auto
Locurile de parcare cu acces pe timp limitat si durata lunga de timp sunt localizate la mica distanta de cladirea terminalului. Doua parcari cu tarife reduse pot fi gasite la 10 minute de mers de la terminal. Serviciul valet parking este disponibil pentru pasageri.

Inchirieri auto
Companiile Avis, Europcar si Sixt sunt cateva dintre companiile care ofera servicii de inchirieri auto in Aeroportul Berna - Belp.