Aeroportul International Geneva

  • Cod IATA: GVA
  • Deserveste: Geneva, Elvetia
  • Adresa: Route de l'Aéroport 21, 1215 Le Grand-Saconnex
  • Telefon: 022 717 71 11
  • Website: http://www.gva.ch/
Aeroportul International Geneva

Informatii generale

Aeroportul se gaseste la granita Elvetiei cu Franta, la 4 km nord-vest de centrul orasului Geneva si deserveste numeroase resorturi turistice din Alpi. Cititi ghidul nostru daca doriti sa aflati detalii despre accesul spre aeroport cu mijloacele de transport in comun sau cu autoturismul, dar si informatii despre facilitatile terminalelor. Birourile de informatii sunt localizate in coridorul Sosiri si in zona de tranzit a terminalului principal. Sectorul francez al terminalului ofera pasagerilor servicii suplimentare. Mai multe birouri de informare turistica care va ofera detalii despre itinerarii in Franta si Elvetia, pot fi gasite in zona Sosiri a fiecarui sector.

Accesul auto
Sectorul elvetian al aeroportului poate fi accesat din autostrada N1. Din centrul Genevei, intrati pe Rue de la Servette, spre nord si virati spre est, pe N1, care va duce direct la aeroport. Din Franta intrati pe D1005, din Ferney sau pe D984F - din Saint-Genis-Pouilly, pana la granita si virati pe N1, spre vest sau est, in functie de destinatie. Pentru a evita teritoriul elvetian, parcurgeti Ferney-Voltaire, langa Collonges, pe D984; la Ferney-Voltaire, urmati indicatoarele spre Geneva si inainte de vama elvetiana virati la dreapta, spre sectorul francez al aeroportului.

Transport

Calatoria cu trenul
Pasagerii sositi pe aeroportul Geneva pot folosi gratuit transportul public in cantonul Geneva timp de 80 de minute. Tichetele de calatorie gratuite Unireso pot fi achizitionate de la automatele situate in zona Recuperare bagaje de la Sosiri. De asemenea, tichetele Swiss Pass ofera calatorii nelimitate in transportul in comun pentru 4, 8, 15 sau 22 zile consecutive sau chiar pentru o luna. Pentru mai multe detalii consultati (www.railaway.com). O gara este situata vizavi de intrarea in aeroport, de unde trenurile pleaca spre centrul orasului (calatoria dureaza 6 minute). Sunt si trenuri care fac legatura directa cu destinatii din Elvetia si Europa. Pentru detalii consultati (www.sbb.ch).

Calatoria cu autobuzul
Autobuzele 5, 10, 23, 28 si Y efectueaza curse in imprejurimile Genevei. Pentru pasagerii care calatoresc spre centrul Genevei, calatoria cu trenul este varianta cea mai simpla si mai rapida.

Calatoria cu microbuzul
Microbuzele care transporta gratuit pasagerii efectueaza curse regulate cu plecare din fata coridorului Sosiri si au opriri la urmatoarele hoteluri din Geneva : Crown Plaza Geneve, Express Holiday Inn, Ibis, Mövenpick Geneve, Nash Airport Hotel, NH Geneva Airport Hotel, Starling Geneva Hotell si Centrul de conferinte.

Calatoria cu taxiul
Taxiurile va pot prelua de la Sosiri. Pentru o cursa pana in centrul orasului achitati tarife de CHF35-45. Taxiurile pot fi rezervate la Taxi-Phone SA (www.taxi-phone.ch).

Servicii

Parcare auto
Aeroportul pune la dispozitia pasagerilor 265 de locuri cu stationare pe timp limitat si 4.700 locuri cu stationare pe durata lunga de timp. Sectorul francez al aeroportului ofera 220 de locuri de parcare suplimentare. O parcare economica ofera parcare cu durata lunga de timp. Pentru mai multe detalii, contactati Biroul Parcari al Aeroportului (tel: +41 22 717 7099).

Inchirieri auto
Alamo, Avis, Budget, Europcar, Hertz, National si Sixt ofera servicii de inchirieri auto in aeroport. Birourile operatorilor sunt localizate in sectorul elvetian – masinile vor fi returnate in parcarea P51. Firmele Avis, Europcar, Hertz, National si Sixt au operatori in sectorul francez – autoturismele vor fi returnate in parcarea situata in vecinatatea terminalului principal.