Aeroportul Zurich

Aeroportul Zurich

Informatii generale

Cel mai mare aeroport din Elvetia este situat la mica distanta de Zurich, din nordul tarii. Aceia dintre voi care planuiesc o calatorie cu aceasta destinatie vor gasi in ghidul nostru detalii complete despre accesul spre aeroport cu autoturismul sau mijloacele de transport in comun, dar si informatii despre facilitatile terminalelor.

Centrul de servicii este principalul punct de informare pentru pasageri. Birourile de informatii sunt localizate in holurile Sosiri, la Parcarea 2 si in zona 2 - check-in. Ghiseele FASTpoint, localizate in aeroport, va ofera harti ale aeroportului, informatii despre magazine si restaurante, programul zboruri, circulatia trenurilor si diverse alte servicii.

Transferul intre terminale
Un microbuz transfera gratuit pasagerii de la Poarta E – cladirea satelit - pana la principalul complex al aeroportului.

Accesul auto
Din centrul orasului Zurich intrati pe sos. L1, spre nord, pe E60/E41 si virati pe drumul cu taxa A51, care trece pe langa intrarea in aeroport.

Transport

Calatoria cu trenul
Din gara aeroportului Swiss Federal (www.sbb.ch) localizata sub Poata B, pleaca trenuri cu destinatia Zurich (calatoria dureaza 10 de minute) si spre diverse alte destinatii din Elvetia. Biletele de calatorie pot fi achizitionate de la automatele situate langa vama.

Calatoria cu tramvaiul
Tramvaiul Glattalbahn nr. 10 (www.vbg.ch) circula intre Gara centrala Zurich si aeroport; calatoria dureaza 40 de minute.

Calatoria cu autobuzul
Terminalul pentru autobuze este localizat langa parcarea P2; cateva autobuze efectueaza curse regulate (www.zvv.ch) spre diverse sate si localitati din tara.

Calatoria cu autocarul
O retea extinsa de autocare face legatura intre aeroport si diverse destinatii din Elvetia, inclusiv cu marile resorturi de schi.

Calatoria cu taxiul
Taxiurile stationeaza in vecinatatea coridorului Sosiri. Calatoria pana la Zurich dureaza 20 de minute; pentru o cursa achitati tarife care pornesc de la CHF70.

Servicii

Parcare auto
Parcarea multietajata (P1, P2 si P3) este direct conectata de terminal, in timp ce parcarea cu acces pe termen scurt P6 se gaseste ceva mai departe de terminal. Parcarea P5 se afla langa terminal si ofera locuri cu stationare limitata si durata lunga de timp. Parcarea P60, care ofera locuri cu stationare lunga de timp, se gaseste la o distanta apreciabila de terminal, de unde pasagerii sunt transportati cu autobuzele. Mai multe companii ofera servicii de valet parking, inclusiv Airport Parking (tel: +41 900 000 110).

Inchirieri auto
Companiile Avis, Budget, Dollar Thrifty, Europcar, Hertz si Sixt ofera servicii de inchirieri auto pe Aeroportul Zurich. Birourile operatorilor sunt localizate in Airport Centre, la etajul 1.