Aeroportul International Abu Dhabi

Aeroportul International Abu Dhabi

Informatii generale

Aeroportul se gaseste la 30 km est de centrul orasului Abu Dhabi si este al doilea mare aeroport din Emiratele Unite, fiind principalul centru de operare al companiei Etihad Airways. Aceia dintre voi care au in plan o calatorie cu aceasta destinatie vor gasi in ghidul nostru informatii despre facilitatile terminalelor dar si detalii despre accesul spre aeroport cu autoturismul sau mijloacele de transport in comun. Birourile de informatii pot fi gasite in fiecare terminal. Birourile Autoritatii pentru Turism - Abu Dhabi pot fi gasite la Sosiri.

Transferul intre terminale
Un microbuz transporta gratuit pasagerii intre termianlele 1 si 2, la intervale de 15 minute. Terminalul 3 este situat in vecinatatea terminalului 1.

Accesul auto
Trei drumuri principale, respectiv sos. Sheikh Rashid Al Maktoum, str. Salam Street si str. Khaleej Al Arabi; toate pornesc din centrul Abu Dhabi si se intersecteaza cu autostrazile E22, E20 si E10; aceste autostrazi merg pana la aeroport.

Transport

Calatoria cu autobuzul
Autobuzul A1, prevazut cu aer conditionat, efectueaza curse nonstop cu plecare de la cele trei terminale spre destinatii din centrul capitalei; acesta are statie inclusiv la City Air Terminal, de unde pleaca la intervale de 40 de minute. Calatoria dureaza aproximativ 45 de minute, in functie de conditiile de trafic, iar pentru un bilet achitati un tarif de AED4. Pasagerii care calatoresc cu compania Etihad, beneficiaza de un bonus, care include transportul cu autocarul spre Abu Dhabi, Al Ain si Dubai.

Calatoria cu taxiul
Taxiurile prevazute cu aparate de taxat stationeaza in imediata vecinatate a terminalelor. Tariful pentru o calatorie cu taxiul pana in centrul Abu Dhabi pornesc de la AED90; drumul dureaza intre 35-50 de minute, in functie de conditiile de trafic.

Servicii

Parcare auto
Locurile de parcare cu acces pe timp limitat sunt disponibile in parcarea acoperita, prevazuta cu aer conditionat, situata la mica distanta de terminal. Pentru detalii suplimentare accesati siteul aeroportului. Serviciul valet parking poate fi solicitat la tel: +971 55 945 1573.

Inchirieri auto
Companiile care ofera servicii de inchirieri auto in Aeroportul Abu Dhabi au birourile localizate in Skypark Plaza, vizavi de terminalele 1 si 3. Printre acestea se numara Budget, Dollar, Europcar, Hertz, Thrifty si Payless.