Aeroportul International Dubai

Aeroportul International Dubai

Informatii generale

Aeroportul Dubai se gaseste la 4 km sud-est de Dubai. Este unul dintre cele mai aglomerate aeroporturi din lume si un important centru de conexiuni aeriene pentru companiile de zbor care efectueaza curse in Orientul Mijlociu. Ghidul nostru va ofera detalii despre accesul spre aeroport cu mijloacele de transport in comun si cu autoturismul, dar si detalii despre facilitatile terminalelor.

Birourile de informatii ale aeroportului pot fi gasite in mai multe puncte din incinta terminalelor. Chioscul de informare turistica DTCM (Departamentul pentru turism si comert) (www.dubaitourism.ae) este localizat in terminalul 1, in holul Sosiri si va ofera detalii turistice, harti si itinerarii; un birou de informare turistica este localizat in Terminalul 3.

Transferul intre terminale
Transferul intre terminale dureaza intre 15 si 25 de minute, folosind microbuzele aeroportului. Exista si o linie de metrou care transfera pasagerii intre terminalul 1 si 3. Terminalul 1 (care gazduieste cele mai multe curse internationale non-Emirate) este conectat de Plecari (coridorul C) cu ajutorul benzilor rulante. Terminalul 2 este destinat zborurilor charter, companiilor low-cost si unor curse cu destinatii din regiunea Golfului, in timp ce Terminalul 3, cu cele doua coridoare A si B, este folosit doar de cursele companiilor Emirate si Qantas.

Accesul auto
Sos. Dubai-Al porneste din centrul Dubai si merge spre est de Al-Khor. Acest drum trece chiar pe langa aeroport; la intersectie, virati spre intrarea in aeroport. Drumul din Dubai pana la aeroport dureaza aproximativ 10 minute.

Transport

Calatoria cu metroul
Metrourile circula frecvent intre aeroport si zona centrala din Dubai (dar nu si zilele de vineri dimineata). Statiile sunt localizate la terminalele 1 si 3, iar calatoria pana in centrul orasului dureaza intre 10 si 20 de minute, in functie de destinatia exacta.

Transportul cu autobuz
Autobuzele (www.rta.ae) efectueaza curse cu plecare din centrul orasului pana la statiile situate vizavi de Terminalele 1 si 2. Autobuzele C1, 11, 15, 33 si 44 pleaca de la Terminalul 1 (un bilet costa AED2), in timp ce autobuzul 2 pleaca de la Terminalul 2 (un bilet costa AED2). Se recomanda pasagerilor sa achizitioneze un card electronic Nol de la statia de metrou sau de la automatele situate in incinta terminalului. Trebuie amintite si autobuzele aeroportului, prevazute cu aer conditionat, care transporta pasagerii pana in centrul orasului si au opriri la mai mult de 80 de hoteluri.

Calatoria cu taxiul
Taxiurile sunt disponibile nonstop si pot fi gasite la terminalul 1 – Sosiri. Calatoria pana in centrul Dubai dureaza intre 10 si 15 minute.

Servicii

Parcare auto
Locurile de parcare cu acces pe timp limitat si stationare lunga de timp sunt disponibile nonstop in Aeroportul Dubai. Locurile cu acces pe termen scurt sunt localizate in apropirea terminalelor, in timp ce locurile cu stationare pe timp indelungat se gasesc ceva mai departe de terminale, de unde pasagerii sunt transportati cu microbuzele puse la dispozitie de aeroport; distanta poate fi parcursa in doar 5 minute. Locurile de parcare pot fi rezervate in avans, pe siteul aeroportului.

Inchirieri auto
Mai multe companii ofera servicii de inchirieri auto in aroport, inclusiv Avis, Budget, Dollar, Europcar, Hertz, National, Thrifty si Sixt si cativa operatori locali. Birourile operatorilor pot fi gasite in zona Sosiri a terminalelor.