Aeroportul Tallinn

  • Cod IATA: TLL
  • Deserveste: Tallinn, Estonia
  • Adresa: Lennujaama tee 12, Lennujaama tee 12, 11101 Tallinn
  • Telefon: 605 8888
  • Website: http://www.airport.ee/
Aeroportul Tallinn

Informatii generale

Aeroportul Tallinn este cunoscut si sub numele de Aeroportul International Lennart Meri si deserveste capitala Estoniei, Tallinn. Ghidul nostru va ofera detalii despre facilitatile aeroportului si accesul spre terminale.

Accesul auto
Din centrul orasului, luati-o pe autostrada Tallinn-Tartu (Tartu mantee) spre sud si fiti atenti la semnele care va indica accesul spre aeroport.

Transport

Calatoria cu autobuzul
Puteti ajunge la Aeroportul Tallinn cu ajutorul autobuzelor publice care pleaca din fata holurilor Plecari/Sosisi. Programul autobuzelor poate fi consultat pe soiduplaan.tallinn.ee. Autobuzele pleaca la fiecare 30 de minute, pe timp de zi, si leaga aeroportul de centrul capitalei (statia Viru Keskus pe str. A. Laikmaa). Biletele pot fi achizitionate de la automatele situate in cladirea terminalului (o calatorie pana in centrul orasului costa €1.60). Autobuzele fac legatura si cu alte destinatii din regiune, asa cum este autobuzul 158, care ajunge la Tartu.

Calatoria cu microbuzul
Aeroportul pune la dispozitia pasagerilor microbuze cu 7 locuri, unde pentru o calatorie achitati €18.

Calatoria cu taxiul
Statia de taxi se gaseste in fata holului Sosiri. Compania partenera a aeroportului este Tulika Takso (tel: +372 612 0000;www.tulika.ee). Tarifele lor pana in centrul orasului pornesc de la €5-10. Pentru mai multa siguranta, asigurati-va ca folositi taxiurile recomandate de aeroport.

Servicii

Parcare auto
Parcarea A, destinata parcarii auto pe termen scurt, este situata in fata terminalului, cu acces direct de pe Tartu Road. Alte locuri destinate parcarii pe termen scurt gasiti in Parcarile A3 si A4, situate in vecinatatea terminalului. Primele 15 minute ale parcarii pe termen scurt sunt gratuite. Locurile destinate parcarii auto pe termen lung se gasesc in Parcarea A2, situata la mica distanta de cladirea terminalului.

Inchirieri auto
Printre companiile care ofera servicii de inchirieri auto pe Aeroportul Tallinn se numara: Avis, Budget, Europcar, Hertz si Sixt.