Aeroportul International Addis Ababa Bole

Aeroportul International Addis Ababa Bole

Informatii generale

Situat in districtul Bole al Capitalei Etiopiei, Aeroportul International Addis Ababa Bole se gaseste la mica distanta de centrul orasului si este unul dintre cele mai aglomerate aeroporturi din Africa. Ghidul nostru va ofera informatii despre facilitatile terminalului si accesul spre aeroport. Un birou de informatii destinat turistilor este situat la Sosiri.

Accesul auto
Din centrul capitalei Addis Ababa, luati-o spre sud, pe Bole Road (Drumul Aeroportului) si urmariti semnele care va indica accesul spre Aeroportul International Addis Ababa Bole.

Transport

Calatoria cu taxiul
Un taxi, disponibil la iesirea de la Sosiri, efectueaza curse spre destinatii din oras, pentru tarife fixe. Cu toate astea, au fost pasageri care au declarat ca au obtinut tarife avantajoase negociind costul cursei cu soferii de la "yellow cab", care stationeaza in afara aeroportului.

Calatoria cu microbuzul
Aceia dintre voi care au suficient de mult curaj, pot opta pentru o cursa cu microbuzul de la statia Bole Dild, amenajata in foaierul din fata terminalului. Este o varianta mult mai ieftina, comparativ cu taxiul. Fiti atenti la tarifele pe care le platesc localnicii, pentru ca soferii au tendinta de a suprataxa turistii. Majoritatea hotelurilor asigura transportul clientilor de la/spre aeroport.

Servicii

Parcare auto
O parcare auto este disponibila langa cladirea terminalului si poate fi folosita de toti pasagerii, indiferent ca opteaza pentru parcare pe termen lung sau redus.

Inchiriei auto
Serviciul de inchirieri auto este gestionat de tour-operatori sau prin agentiile de turism.