Aeroportul International Ninoy Aquino - Manila

  • Cod IATA: MNL
  • Deserveste: Manila, Filipine
  • Adresa: Andrews Ave, Pasay, 1300 Metro Manila
  • Telefon: (02) 877 7888
  • Website: http://www.miaa.gov.ph/
Aeroportul International Ninoy Aquino - Manila

Informatii generale

Aeroportul International Ninoy Aquino se gaseste la 7 km sud de Manila. Este cel mai mare aeroport din Filipine si deserveste capitala tarii. Ghidul nostru se va dovedi util celor care calatoresc cu aceasta destinatie, oferind detalii despre accesul spre aeroport cu mijloacele de transport in comun sau cu autoturismul, dar si informatii despre facilitatile aeroportului. Un birou de informare turistica poate fi gasit in fiecare terminal.

Accesul auto
Din centrul orasului Manila, indreptati-va spre zona de coasta si inscrieti-va pe Bvd.Roxas, spre sud; acest drum are o iesire special destinata pentru accesul spre aeroport. De aici, urmati semnele care va indica intrarea spre terminale.

Transport

Calatoria cu autobuzul
Autobuzul aeroportului circula pana la zona metropolitana - Metro Manila, in timp ce Metrobus, care percep tarife mai reduse, au curse frecvente spre centrul Manilei, cu plecare de la Terminalele 1 si 2. Calatoria dureaza in jur de 45 de minute, poate chiar mai mult, in functiile de conditiile de trafic.

Calatoria cu taxiul
Pasagerii sunt sfatuiti sa foloseasca taxiurile recomandate de Departamentul de Turism (DOT). Ideal ar fi sa faceti rezervarea pentru taxi la birourile din incinta terminalului, inainte sa parasiti aeroportul. Unele hoteluri asigura transportul clientilor de la/spre aeroport, daca faceti rezervarea in prealabil. Durata calatoriei pana la Manila este influentata de conditiile de trafic. La orele de varf, calatoria dureaza 2 ore, desi sunt si situatii cand puteti parcurge aceeasi distanta in doar 30 de minute. Tariful pentru o calatorie pana in centrul capitalei cu taxiul este de PHP700.

Calatoria cu micobuzul
Microbuzele locale private, denumite ‘jeepneys’ circula de la/spre Baclaran, unde puteti face conexiunea cu terminalul cailor ferate (www.dotcmrt3.gov.ph) si cu Quirino Avenue, de unde puteti ajunge in centrul orasului.

Servicii

Parcare auto
Parcarea cu acces pe termen limitat si lung se afla in fata complexului terminal. Parcarea pe termen lung se gaseste langa terminalul – zboruri interne si pe NAIA Roads, de unde pasagerii sunt transportati gratuit cu microbuzul pana la terminale.

Inchirieri auto
Companiile internationale Alamo, Avis, Budget, Europcar, Hertz si National ofera servicii de inchirieri auto in incinta aeroportului, alaturi de alte cateva companii locale. Birourile operatorilor sunt localizate la Sosiri, Terminalalele 1, 2 si 3.