Aeroportul Helsinki-Vantaa

Aeroportul Helsinki-Vantaa

Informatii generale

Aeroportul Helsinki-Vantaa este cel mai mare aeroport din Finlanda si unul dintre cele mai aglomerate din Scandinavia. Ghidul nostru despre Aeroportul Helsinki-Vantaa va ofera detalii utile despre facilitatile terminalelor, dar si despre accesul cu transportul public spre aeroport.

Un birou de unde puteti obtine informatii generale se gaseste la fiecare terminal. Exista si un birou unde sunt furnizate informatii turistice, situat in holul Sosiri, de la Terminalul 2, de unde puteti cumpara bilete pentru transport.

Transferul intre terminale
Terminalele se gasesc la o distanta de 300 m unul de celalalt si sunt legate printr-un pasaj.

Accesul auto
Din centrul orasului Helsinki, indreptati-va spre nord, pana la autostrada Tuusula (autostrada 45) si urmariti semnele care va conduc direct la aeroport. Daca veniti din vest sau est, intrati pe autostrada E18 sau 50 si virati spre nord, pe autostrada 45. De aici, urmariti semenele care va indica drumul spre aeroport.

Transport

Calatoria cu autobuzul
Autobuzul 615, care circula sub sigla HSL, pleaca din vecinatatea ambelor terminale si face legatura cu centrul capitalei (calatoria dureaza 40 minute; tariful unui bilet este de €3). Autobuzul 620 face legatura aeroportului cu centrul orasului pe timp de noapte. Alte autobuze au destinatii in jurul orasului, cu plecare de la aeroport.

Autobuzul express Finnair City Bus, opereaza sub sigla Pohjolan Liikenne si circula intre Helsinlki (Gara Centrala) si opreste in fata terminalelor Aeroportului Helsinki-Vantaa (calatoria dureaza 30 minute; pretul unei calatorii este de €6.30).

Calatoria cu taxiul
Statia de taxi este situata in fata terminalelor. Companiile partenere sunt Airport Taxi (tel: +358 100 4800) si Yellow Line (tel: +358 600 555 555) – o lista completa a companiilor de taxi care opereaza pe Aeroportul Helsinki-Vantaa este disponibila pe siteul aeroportului. Calatoria cu taxiul pana la Helsinki dureaza 30 de 30 minute, iar tariful cursei este de aproximativ €50.

Servicii

Parcare auto
Aeroportul pune la dispozitia pasagerilor trei variante de parcare auto: Lomaparkki (parcare pe termen lung), Pikaparkki (parcare pe termen scurt) sau Bisnesparkki (parcare categoria business). Siteul aeroportului va ofera detalii complete despre preturi si variantele de rezervare a locurilor de parcare.

Inchirieri auto
Companiile Avis, Budget, Europcar, Hertz si Sixt ofera servicii de inchirieri auto pe Aeroportul Helsinki-Vantaa. Birourile operatorilor se gasesc in zona de tranzit a Terminalelor 1 si 2.