Aeroportul Bordeaux

Aeroportul Bordeaux

Informatii generale

Cunoscut si sub numele Aeroportul Mérignac, Aeroportul Bordeaux este princpala cale de acces aerian a departamentului Gironde, din regiunea Aquitaine, situata in partea de sud-vest a Frantei. Ghidul de fata va prezinta modalitati de acces spre aeroport dar si informatii detaliate despre facilitatile terminalelor.

Transferul intre terminale
Principalele terminale, denumite Coridoarele A si B – sunt gazduite de acelasi complex. Terminalul Billi, destinat zorurilor low-cost, este situat la o distanta ce poate fi parcursa pe jos.

Accesul auto
Aeroportul Bordeaux Airport poate fi accesat de la intersectiile 11a sau 11b, de pe soseaua de centura a orasului Bordeaux. Din centrul orasului, cel mai usor ajungeti la aeroport, mergand spre vest, pe Cours d’Ornano, care va conduce spre Avenue de la Marne si Avenue John Fitzgerald Kennedy, inainte de a intra in aeroport. Drumul dureaza aproximativ 25 de minute.

Transport

Calatoria cu autobuzul
Autobuzele locale fac legatura aeroportului cu centrul orasului, via route Lianes 1+, care ajunge la Gara Saint-Jean dar si cu numeroase alte destinatii din Bordeaux. Pentru o calatorie achitati €1.50.

Calatoria cu microbuzele
Microbuzele aeroportului pleaca din statie la fiecare 30 minute si au ca destinatie Gara Saint Jean din centrul orasului. Microbuzele circula zilnic, intre 08.00 si 23.00. Biletele de calatorie pot fi cumparate de la sofer, pentru un tarif de €7.20/persoana.

Calatoria cu taxiul
Taxiurile sunt disponibile in afara terminalelor. Printre companiile partenere se numara Taxis de Merignac, Taxis Girondins si Taxis Télé. O lista completa a companiilor de taxi este disponibila pe site-ul aeroportului. Tariful pana in centrul orasului ajunge, de regula, la €30, dar se recomanda sa stabiliti pretul cursei cu soferul inainte de a pleca in cursa.

Servicii

Parcare auto
Aeroportul Bordeaux are 4 parcari: P0, P1, P2 si o parcare pe termen lung, P4. P0, o parcare acoperita, este cea mai apropiata de terminal si ofera posibilitatea parcarii pe termen limitat. Parcarile P1 si P2 permit accesul pe termen scurt si mediu. Locurile de parcare pot fi rezervate online, pe site-ul aeroportului. Pentru mai multe informatii referitoare la parcarea auto, sunati la tel: +33 5 5634 5073.

Inchirieri auto
Avis, Budget, Enterprise, Europcar, Firefly, Goldcar, Hertz, Interrent, Sixt si T.T ofera servicii de inchirieri auto pe Aeroportul Bordeaux. Birourile operatorilor se gasesc in zona de tranzit dintre Coridoarele A si B. Parcarea pentru inchirieri auto este situata vizavi de cladirea terminalelor.