Aeroportul Lyon-Saint Exupéry

Aeroportul Lyon-Saint Exupéry

Informatii generale

Unul dintre cele mai aglomerate aeroporturi din Franta, Aeroportul Lyon-Saint Exupéry deserveste orasul Lyon si imprejurimile regiunii Rhône-Alpesgion. Pentru informatii privind accesul spre aeroport si facilitatile aeroportului, consultati ghidul nostru. Aeroportul dispune de 3 birouri de informatii: in zona Plecari, Terminal 2, zona Sosiri, Terminal 1 si unul in holul central.

Transferul intre terminale
Cele trei terminale sunt situate unul langa celalalt, la o distanta ce poate fi parcursa pe jos. Totusi, exista un microbuz care transporta pasagerii de la terminale pana la parcarea cu acces pe termen lung.

Accesul auto
Aeroportul Lyon-Saint Exupéry este situat A432. Din Lyon, la aeroport se ajunge via A43, spre este, in directia Chambéry.

Transport

Calatoria cu trenul
Trenurile fac zilnic legatura dintre Gara TGV din aeroport si alte 15 destinatii din Franta, nordul Italiei, inclusiv Paris, Marseille, Avignon, Turin si Milan. Pentru detalii privind mersul trenurilor, contactati SNCF - tel: 3635; www.sncf.com.

Calatoria cu tramvaiul
Tramvaiele Rhônexpress fac legatura intre aeroport si centrul orasului in mai putin de 30 de minute. Tariful pentru o calatorie este de €15.70 (sau €14.50, daca faceti rezervarea online). Tramvaiele pleaca la fiecare 15 minute, mai putin intre 05.00 si 06.00 si 21.00 si 00.40, cand plecarile sunt programate la fiecare 30 minute.

Calatoria cu autobuzul
Autobuzele si autocarele acopera mai multe rute din regiunea Rhône-Alpes, inclusiv Annecy, Aix-les-Bains, Chambéry si Grenoble.

Calatoria cu microbuzul
Cateva microbuze fac legatura intre Aeroportul Lyon-Saint Exupéry si mai multe resorturi montane si orase din regiunea Rhône-Alpes. Birourile pentru achizitionarea biletelor de calatorie se gasesc in zona centrala a terminalelor.

Calatoria cu taxiul
O statie de taxi este situata in fata terminalului 1. Taxiurile sunt disponibile nonstop, iar tariful pana centrul orasului Lyon variaza intre €45 si €60 (in functie de ora); calatoria dureaza intre 25 si 30 minute.

Servicii

Parcare auto
Aeroportul pune la dispozitia pasagerilor cateva optiuni de parcare. O parcare subterana – P0 – ofera parcare pe termen scurt, unde accesul in cladirea terminalelor se face cu ajutorul lifturilor. Parcarile P1 si P2 sunt disponibile pentru parcare pe termen scurt si deservesc Terminalele 1 si 2, in timp ce Parcarile P5 si P6 sunt destinate parcarii pe termen lung si de unde transportul pasagerilor pana la terminal este asigurat in mod gratuit de un microbuz. Primele 20 minute in parcare sunt gratuite. Este disponibil serviciul de rezervare a locurilor de parcare, care este recomandat sa se faca pe siteul aeroportului.

Inchirieri auto
Companiile care ofera servicii de inchirieri auto pe Aeroportul Lyon-Saint Exupéry sunt Avis, Europcar, Hertz, National/Citer si Sixt. Birourile operatorilor sunt localizate in Terminalul 1. Microbuzele asigura gratuit transportul pasagerilor pana la parcarea auto.