Aeroportul Nantes Atlantique

Aeroportul Nantes Atlantique

Informatii generale

Aeroportul Nantes Atlantique este un important punct de legatura pentru pasagerii care calatoresc in vestul Frantei si gazduieste atat curse interne cat si internationale. Ghidul nostru va ofera detalii despre transportul public pana la aeroport, dar si despre facilitatile terminalelor. Un birou de informatii este situat la parter, Coridorul 1, in partea dreapta, de la intrarea principala.

Accesul auto
Aeroportul Nantes Atlantique este localizat langa Grand-Lieu – Iesirea 51, de la intersectia Nantes. Din centrul orasului pana la aeroport aveti de mers 20 minute cu masina.

Transport

Calatoria cu autobuzul
Autobuzele care circula sub sigla TAN Air Shuttle fac legatura intre centrul orasului Nantes (de la statia SNCF) cu Aeroportul Nantes Atlantique (calatoria dureaza 20 minute, iar pentru o calatorie achitati un tarif de €7.50). Altenativ, autobuzul 37 opreste in vecinatatea Coridorului 1 si merge pina la capatul liniei de tramvai 3 - La Neustrie. De aici aveti de parcurs un drum scurt pana la Place du Commerce, din centrul orasului.

Calatoria cu microbuul
Mai multe microbuze pornesc de la aeroport cu destinatii multiple din centrul orasului si vecinatati.

Calatoria cu taxiul
O statie de taxi este amenajata pe esplanada situata vizavi de Coridorul 1. Tarifele pana in centrul orasului variaza de la €30 la €35, iar calatoria dureaza pana la 15 minute.

Servicii

Parcare auto
Aeroportul pune la dispozitia pasagerilor 10 parcari, unele destinate parcarii pe termen limitat (P2, P2 Est, P3 Est, P3 Nord si P3 Ouest); parcarea auto pentru mai mult de 5 zile se face in P0 Est, P0 Ouest, P1 Sud, P1 Est. Parcarile cu acces pe timp limitat se gasesc langa cladirea terminalului, in timp ce in parcarea acoperita P4, beneficiati de tarife diferite. Parcarea pe termen lung este situata la mica distanta de cladirea terminalului.

Inchirieri auto
Companiile care ofera servicii de inchirieri auto pe Aeroportul Nantes Atlantique sunt Avis, Budget, Enterprise, Europcar, Hertz si Sixt. Birourile operatorilor se gasesc pe esplanada, vizavi de parcarea pentru inchirieri auto.