Aeroportul Charles de Gaulle Paris

Aeroportul Charles de Gaulle Paris

Informatii generale

Aeroportul Charles de Gaulle Paris, denumit si astazi de unii Aeroportul Roissy, este cel mai mare aeroport din Franta si un important punct de legatura aerian pentru cei care viziteaza in mod frecvent Parisul. Ghidul nostru va ofera informatii relevante despre facilitatile terminalelor si accesul spre aeroport din centrul capitalei Frantei.

Pe Aeroportul Charles de Gaulle Paris functioneaza mai multe birouri de informatii. La cerere, sunt disponibile ghiduri gratuite si harti ale Parisului si aeroportului. La fiecare terminal este amenajat cate un birou de informare turistica.

Transferul intre terminale
Terminalele 1, 2 si 3 sunt conectate prin CDGVAL (linia de metrou a aeroportului). Microbuzele efectueaza curse intre Terminalului 2 si parcarea pe termen lung, precum si pe distante mai lungi, pana la Terminalul 2G.

Accesul auto
Din centrul Parisului, urmati semnele care va indica N1, spre nord, pana intalniti Autoroute du N (A1). De pe A1 continuati pe E15, care are o intersectie speciala destinata celor care vor sa mearga la aeroport. De aici, urmati indicatoarele spre terminale.

Transport

Calatoria cu trenul
Trenurile RER fac legatura cu aeroportul, in conexiune cu microbuzele ADP. Linia B porneste de la Terminal 1 si de la statia TGV spre Terminal 2, pe directia Gara de Nord, Chatelet-les-Halles, St Michel, Luxembourg, Port Royal si Denfert-Rochereau, cu conexiune la linia de metrou. Calatoria pana la Gara de Nord dureaza aproximativ 25 de minute; un bilet costa €9.75. trenurile TGV si Thalys fac legatura cu diverse alte destinatii din Paris si din afara capitalei. Un ghiseu SNCF este situat la nivelul 4 de la Terminal 2, unde puteti obtine si detalii privind transportul public.

Calatoria cu autobuzul
Autobuzele 350 si 351 circula din centrul Parisului pana la aeroport. Autobuzele Roissybus opresc la toate cele trei terminale si circula pana la Place de l'Opéra, din Paris, unde se poate face legatura cu metroul (calatoria dureaza intre 45-60 minute; pentru o calatorie achitati €11). Autobuzele Noctilien, care circula pe timp de noapte, acopera trei rute, cu plecare de la aeroport spre diverse destinatii din Paris, in intervalul 04.30 si 01.30.

Calatoria cu microbuzul
Microbuzele Val d'Europe Airports (VEA) opresc la hotelurile din Paris, Disneyland si Aeroportul Charles de Gaulle Paris (tariful unei calatorii este de €20).

Calatoria cu autocarul
Autocarele Air France pleaca de la Terrminalele 1 si 2 si opresc in mai multe puncte din centrul orasului, inclusiv la Montparnasse si Gara de Lyon. Autocarele fac legatura intre Terminalele 1 si 2 si Aeroportul Paris-Orly.

Calatoria cu taxiul
O calatorie cu taxiul pana in centrul orasului dureaza aproximativ 45 minute, iar companiile care efectueaza curse sunt Alpha Taxis, Les Taxis Bleus, Taxis G7 si G7 Horizon. Media tarifelor pana in centrul Parisului este de €50-60, in functie de ora si conditiile de trafic.

Servicii

Parcare auto
Fiecare terminal dispune de o parcare proprie, pe termen limitat, de unde accesul se face cu ajutorul lifturilor. Parcarea pe termen lung – Park PR apartine terminalului 1, in timp ce Park PX este destinata celor care folosesc Terminalele 2 si 3; transportul pasagerilor este asigurat in mod gratuit de microbuze.

Inchirieri auto
Printre companiile care ofera servicii de inchirieri auto pe Aeroportul Charles de Gaulle Paris se numara: Avis, Budget, Enterprise, Europcar, Firefly, Hertz, National, Sixt si TT Car Transit, birourile operatorilor se gasesc la Terminalele 1 si 2.