Aeroportul Berlin-Tegel

Aeroportul Berlin-Tegel

Informatii generale

Aeroportul Berlin -Tegel este cel mai mare dintre cele doua aeroporturi internationale din Berlin. Ghidul nostru despre Aeroportul Berlin-Tegel include detalii despre facilitatile terminalelor si accesul pasagerilor spre aeroport, veniti din centrul orasului cu miloacele de transport in comun sau cu autoturismul. Un birou de informatii este disponibil pe bdul. Tegel si altele pe holurile Terminalului C.

Accesul auto
Aeroportul Berlin-Tegel este localizat la iesirea 10 de pe A111, care are conexiune cu autostrada A100, din vestul orasului Berlin.

Transport

Calatoria cu trenul
Accesul la liniile S41 si S42 S-Bahn, spre centrul Berlinului, la Gara Beusselstrasse, se face via Jet Express Bus TXL, un autobuz care pleaca de la aeroport.

Calatoria cu metroul
Liniile U7 (de la statia Jakob-Kaiser-Platz) si U6 (la statia Kurt-Schumacher-Platz) circula sub sigla U-Bahn si fac legatura cu centrul orasului. Sunt accesibile cu ajutorul autobuzelor X9/109, respectiv, autobuzul nr.128. Mai multe detalii despre mersul trenurilor obtineti de la biroul BVG situat pe Bdul. Tegel.

Calatoria cu autobuzul
Autobuzele companiei Jet Express Bus TXL circula de la Aeroportul Berlin-Tegel pana la Alexanderplatz, pe ruta Unter den Linden si Gara Centrala (calatoria dureaza aproximativ 30-40 minute; pretul unui bilet este de €2.10). Autobuzele 128, 109 si X9 circula spre diverse destinatii, cu legatura la metrou si la sistemul de transport feroviar. Mai multe informatii despre circulatia autobuzelor obtineti de la biroul BVG, situat pe Bdul.Tegel.

Calatoria cu taxiul
Taxiurile stationeaza in afara terminalelor. Tarifele pana in centrul Berlinului pornesc de la €20, iar calatoria dureaza in jur de 20 - 30 minute (in functie de trafic).

Servicii

Parcare auto
Parcarile sunt situate la subsolul si in jurul complexului terminal. Parcarea acoperita P1 si P2, alaturi de parcarea pe termen scurt – PK sunt amenajate in apropierea cladirii terminalului, in timp ce P5, se gaseste ceva mai departe de terminale, si unde se percep tarife aferente parcarii pe termen lung.

Inchirieri auto
Companiile care ofera servicii de inchirieri auto pe aeroport sunt Avis, Enterprise, Europcar, Hertz si Sixt. Parcarea destinata inchirierii auto se afla in fata Terminalului D.