Aeroportul Bremen

Aeroportul Bremen

Informatii generale

Aeroportul Bremen deserveste orasul omonim si este al treilea cel mai tranzitat din nordul Germaniei. Ghidul nostru va ofera detalii despre accesul spre aeroport cu autoturismul sau mijloacele de transport in comun, dar si informatii despre facilitatile terminalelor. Punctele de informare pot fi gasite in complexul terminal. Intre Terminalele 1 si 2 este instalat un chiosc si un automat pentru plata stationarii in parcare.

Transferul intre terminale
Terminalel 1, 2 si 3 sunt gazduite de aceeasi cladire. Terminalul E, unde facilitatile pentru pasageri sunt limitate si unde opereaza unele companii low-cost, este situat in vecinatatea complexului terminal, de unde conexiunea se face printr-un pasaj.

Accesul auto
Din centrul orasului intrati pe Route 6 (Friedrich-Ebert-Straße) si virati pe Route 281, in Bremen Neustadt. De aici, aeroportul este foarte bine semnalizat.

Transport

Calatoria cu trenul
Tramvaiul nr.6 are traseu pana in centrul orasului, la Gara Centrala, de unde trenurile au destinatii in toata Germania si dincolo de granita.

Calatoria cu tramvaiul
Tramvaiul liniei 6 - Bremer Straßenbahn - circula regulat (cu plecari la fiecare 10 minute in timpul zilei) de la Gara centrala din Bremen si Universitate, cu legatura directa la aeroport. Un bilet costa €2.50, iar calatoria pana in centrul orasului dureaza aproximativ 10-15 minute.

Calatoria cu autobuzul
Autobuzul liniei 52 face legatura intre aeroport si centrul orasului si are plecari la intervale de 10 minute; tariful unei calatorii este de €2.50. Autobuzele care circula pe rute extinse, ajung pana la Hamburg si nordul Olandei.

Calatoria cu taxiul
Statia de taxi este situata in afara complexului terminal. Companiile partenere ale aeroportului pot fi identificate dupa culoarea crem. Calatoria pana in centrul orasului dureaza aproximativ 20 minute, in functie de trafic. Pentru o cursa platiti pana la €12.

Servicii

Parcarea auto
Aeroportul va ofera 4.500 de locuri de parcare, cu acces pe timp limitat sau pe termen lung. Cea mai apropiata parcare de cladirea terminalului se afla la doar 30 m departare. Rezervarea locurilor de parcare se poate face si pe website-ul aeroportului.

Inchirieri auto
Companiile Avis, Enterprise, Europcar, Hertz si Sixt au operatori pe Aeroportul Bremen. Birourile lor sunt situate in Terminalul 3, vizavi de birourile check-in.