Aeroportul International Dresda

Aeroportul International Dresda

Informatii generale

Aeroportul International Dresda deserveste landul german Saxonia. Ghidul nostru include detalii despre accesul spre aeroport cu mijloacele de transport in comun dar si informatii despre facilitatile terminalelor. Biroul de informatii este localizat in zona publica a terminalului.

Accesul auto
Din centrul orasului Dresda, urmati Sos. B170, pe directia nord, apoi intrati pe E40, care va duce direct la aeroport. De altfel, aeroportul este foarte clar semnalizat pe E40.

Transport

Calatoria cu trenul
Trenul S2 (www.bahn.de) pleaca direct de sub cladirea terminalului si are doua statii principale la Dresda – Neustadt si Hauptbahnhof, apoi se indreapta spre Pirna. Trenurile au acces de pe ambele platforme, si pleaca la fiecare 30 minute; calatoria pana la cele doua statii dureaza 12 minute, respectiv, 20 minute. Tariful pentru o calatorie este de €2.20.

Calatoria cu tramvaiul/autobuzul
Autobuzul 77 pleaca din afara terminalului si face legatura cu tramvaiului 7, in centrul orasului, la intersectia Infineon-Nord. Calatoria dureaza in jur de 20 de minute; pentru un bilet achitati €2.20. Tichetele de calatorie pot fi achizitionate de la automatele disponibile in statia de autobuz sau de la biroul informatii de la Sosiri.

Calatoria cu taxiul
Statia de taxi este situata in vecinatatea cladirii terminalului (taxiurile oficiale sunt usor de identificat dupa culoarea crem). Tariful unei curse pana in centrul orasului este de aproximativ €20, iar calatoria dureaza intre 15 si 20 minute, in functie de conditiile de trafic.

Servicii

Parcare auto
Parcarea cu acces pe termen scurt si lung este situata in apropierea terminalului. Tot aici, gasiti o benzinarie, unde sunt disponibile puncte de incarcare pentru vehiculele electrice.

Inchirieri auto
Companiile internationale care ofera servicii de inchirieri auto pe Aeroportul International Dresda sunt Avis, Budget, Enterprise, Europcar, Hertz si Sixt. Operatorii au birourile situate in holul Sosiri.