Aeroportul Düsseldorf

  • Cod IATA: DUS
  • Deserveste: Dusseldorf, Germania
  • Adresa: Flughafenstraße 120, 40474 Düsseldorf
  • Telefon: 0211 4210
  • Website: http://www.dus.com/
Aeroportul Düsseldorf

Informatii generale

Situat in partea de nord a orasului Düsseldorf, Aeroportul Düsseldorf este al treilea ca marime din Germania. Ghidul de fata se va dovedi util celor care calatoresc cu aceasta destinatie, deoarece va pune la dispozitie detalii despre facilitatile terminalelor dar si informatii despre accesul spre aeroport.

Birourile de informatii se gasesc la Plecari si Sosiri, dar si in gara aeroportului. Principalul punct de informare pentru pasageri este situat langa Recuperare bagaje, zona 6, la Sosiri. De asemenea, aeroportul va pune la dispozitie si o linie telefonica (+ 49 211 4210).

Transferul intre terminale
Sky Train transporta pasagerii de la gara pana la terminale la P4 si P5.

Accesul auto
Autostrada A44 circula pe directia est-vest, trecand pe langa Aeroportul Düsseldorf. Urmariti indicatoarele 'Flughafen' de la intersectia 31, pentru a ajunge la aeroport. A44 face legatura cu B1 (care porneste din sud si merge in centrul orasului Düsseldorf), in timp ce A3 trece prin estul orasului Düsseldorf; A52 duce spre nordul orasului Essen.

Transport

Calatoria cu trenul
Mai multe trenuri pleaca zilnic din gara aeroportului Düsseldorf - Düsseldorf Flughafen - avand numeroase destinatii. Trenurile Deutsche Bahn (www.bahn.de), regionale, express, intercity si de mare viteza, alaturi de trenurile InterCity Express (ICE) fac legatura aeroportului cu mai multe orase din Germania. Calatoria din gara Düsseldorf Flughafen spre Düsseldorf Hauptbahnhof (gara centrala) dureaza aproximativ 10 minute, iar costul unei calatorii este de €8. Trenul Sky Train transporta pasagerii de la gara pana la complexul terminal in 6 minute.

Calatoria cu metroul
Metro-trenul S11 S-Bahn face legatura directa intre terminale si Gara Centrala din Düsseldorf, situata in centrul orasului, in 30 de minute; costul unei calatorii este de €2.60. Biletele pot fi achizitionate de la automatele situate in gara.

Calatoria cu autobuzul
Statia de autobuz este situata in fata holului Sosiri, de unde pleaca mai multe autobuze care circula sub sigla VRR. Autobuzul 760 circula spre Ratingen Ost; autobuzul 721 merge spre Tannenhof, via Gara centrala din Düsseldorf, in timp ce autobuzul SB51 ajunge la Kaarst-Rathaus, via Düsseldorf-Nordfriedhof. Cateva autobuze, care circula pe rute regionale, au statia langa gara aeroportului. Tariful unui bilet pana in centrul orasului este de €2.60.

Calatoria cu taxiul
Taxiurile stationaza la Sosiri. Taxi-Düsseldorf (www.taxi-duesseldorf.com) si Rhein-Taxi (www.rheintaxi.de) sunt partenerii oficiali ai aeroportului, iar masinile lor pot fi identificate dupa culoarea crem. Tariful pentru o calatorie pana in centrul orasului porneste de la €20.

Servicii

Parcare auto
Aeroportul dispune de cateva parcari cu acces direct la terminale. Majoritatea sunt destinate parcarii pe termen scurt - P1, P2, P3, P7 si P8, in timp ce parcarea pe termen lung se poate face in P4, P5 si P22, situate ceva mai departe de cladirea terminalului. Parcarile P4 si P5 sunt legate de complexul terminal, via Sky Train (transferul dureaza 2 minute). Parcarea pe termen lung si o parcare economica este disponibila la P23, P24, P25 si P26, situate ceva mai departe de terminale. Cei interesati, pot apela la serviciul valet parking; tot aici gasiti o spalatorie auto si un service auto pentru posesorii Audi si VW.

Inchirieri auto
Companiile internationale care ofera servicii de inchirieri auto pe Aeroportul Düsseldorf sunt: Avis, Budget, Enterprise, Europcar, Hertz, Thrifty si Sixt. Birourile operatorilor se gasesc in holul Sosiri. Autoturismele inchiriate vor fi returnate la Centrul Inchirieri Auto, de langa Plecari.