Aeroportul International Frankfurt

Aeroportul International Frankfurt

Informatii generale

Al treilea cel mai aglomerat aeroport din Europa si unul dintre cele mai tranzitate din aceasta parte a continentului, Aeroportul Frankfurt opereaza curse cu destinatii in peste 100 de tari. Ghidul nostru va pune la dispozitie detalii despre terminale si informatii despre accesul spre aeroport.

Birourile de informatii sunt localizate in holurile Sosiri/Plecari de la ambele terminale si au program de functionare nonstop. Pasagerii pot obtine informatii si de la chioscurile cu touch screen situate la ambele terminale.

Transferul intre terminale
Trenul Free SkyLine asigura transportul pasagerilor intre cele doua terminale (calatoria dureaza 2 minute). De asemenea, puteti opta pentru transferul cu autobuzele care stationeaza in afara fiecarui terminal.

Accesul auto
Aeroportul este legat de Autostrada A3 (Köln-Munich) si A5 (Hanovra-Basel), care marginesc latura estica si nordica a aeroportului. Acestea rute se intersecteaza la Frankfurter Kreuz. Pentru accesul in aeroport intrati pe B43, care face legatura cu centrul orasului, in timp ce A67 face legatura cu destinatiile din sud si se intersecteaza cu A5.

Transport

Calatoria cu trenul
Gara regionala (platformele 1-3) se gaseste sub Terminalul 1. De aici, trenurile S-Bahnter (liniile S8 si S9) pleaca cu destinatia - Gara Centrala din Frankfurt (Hauptbahnhof) – calatoria dureaza 15 minute; tariful unui bilet este de €4.25). Sunt si trenuri care circula spre Offenbach, Hanau, Rüsselsheim, Mainz si Wiesbaden. Trenurile Regional Express (RE) si Stadt Express (SE) acopera si ele rute numeroase. Trenurilor care circula pe distante lungi, cu plecare de la platformele 4-7, au conexiune cu Terminalul 1. De aici, mai multe trenuri de mare viteza (ICE) pleaca spre Gara Centrala din Köln (calatoria dureaza 1 ora) si Stuttgart (calatoria dureaza 75 minute) – si au conexiuni cu zone indepartate din Germania si Europa. Trenurile opereaza sub sigla Deutsche Bahn - tel: +49 1806 996 633;

Calatoria cu autobuzul
Autobuzele stationeaza in afara holului Sosiri, Terminalul 1, si in alveola din afara holului Sosiri/Plecari, Terminal 2. Calatoria cu autobuzul pana in Frankfurt dureaza aproximativ 25 de minute, iar pentru un bilet achitati €4.25. Autobuzul 61 circula pe ruta Frankfurt-Südbahnhof; autobuzul 900 acopera ruta Obertshausen-Bahnhof, in timp ce autobuzul 73 merge pana la Kelsterbach; Autobuzele Darmstadt Airliner ajung pana la Darmstadt.

Calatoria cu microbuzul
Microbuzele Lufthansa (tel: +49 6152 976 9099) merg pana la Aeroportul Hahn, Heidelberg, Mannheim si Strasbourg si au statie in fata holului B – Sosiri, Terminalul 1.

Calatoria cu taxiul
Taxiurile stationeaza in afara terminalelor (calatoria pana in centrul orasului variaza intre 20-30 minute; tariful unei calatorii porneste de la €30).

Servicii

Parcare auto
Aeroportul Frankfurt dispune de un total de 14.000 locuri de parcare, pentru care se ofera o reducere substantiala daca faceti rezervarea online https://parken.frankfurt-airport.com sau la tel +49 69 6907 9455; fiecare terminal are o parcare multietajata si o parcare subterana care ofera conexiune directa cu terminalul pe durata intregii zile. Parcarile P1, P2, P3, P4 si P5 deservesc Terminalul 1, in timp ce parcarile P8 si P9 sunt localizate langa Terminalul 2. Exista si locuri de parcare destinate doamnelor, rezervate in parcarile P1, P4 si P8, in timp ce la Terminalul 1 exista o parcare securizata, gestionata de Airport Car Service (www.acs-airport.de).

Inchirieri auto
Companiile care ofera servicii de inchirieri auto pe Aerportul Frankfurt sunt: Alamo, Avis, Budget, Enterprise, Europcar, Hertz, National si Sixt; operatorii au birourile situate in holurile Sosiri, de la ambele terminale. Operatorii companiei Thrifty au birourile in Terminalul 2.