Aeroportul Hamburg

  • Cod IATA: HAM
  • Deserveste: Hamburg, Germania
  • Adresa: Flughafenstr. 1-3, 22335 Hamburg
  • Telefon: 040 50750
  • Website: http://www.airport.de/
Aeroportul Hamburg

Informatii generale

Situat la mica distanta de orasul Hamburg, din nordul Germaniei, Aeroportul Hamburg este unul dintre cele mai aglomerate din tara si un important punct de conexiune pentru companiile aeriene. Ghidul de fata va ofera detalii utile privind accesul spre aeroport cu mijloacele de transport in comun, dar si despre facilitatile terminalelor.

Birourile de informatii al aeroportului se gasesc la Terminalele 1 si 2. Biroul Aeroportului este situat in Airport Plaza, la Sosiri. De aici puteti obtine detalii despre aeroport, bilete de avion, vanzari de bilete pentru diverse evenimente locale, rezervari la hotel si alte servicii. Biroul este deschis zilnic, intre 06.00 si 23.00.

Transferul intre terminale
Terminalele sunt legate prin Airport Plaza. Un microbuz face legatura intre terminale si Parcarea P6.

Accesul auto
Aeroportul Hamburg este situat intre sensurile giratorii R2 si R3, aflate pe B433, si este accesibil si bine semnalizat din centrul orasului Hamburg. Autostrada A7 ofera conexiune cu aeroportul pe la iesirea 23, Schnelsen-Nord.

Transport

Calatoria cu trenul
Trenul S-Bahn S1 (www.s-bahn-hamburg.de) face legatura aeroportului cu centrul orasului Hamburg (calatoria dureaza 25 minute; tariful pentru o calatorie este de €3). Statia este situata in fata terminalelor.

Calatoria cu autobuzul
Mai multe autobuze circula spre centrul orasului si diverse destinatii din jurul orasului Hamburg (un bilet costa €3.10). Autobuzul de noapte 606 opreste la gara. Microbuzele au destinatii din/spre Bremen si imprejurimi.

Calatoria cu taxiul
Calatoria cu taxiul pana in centrul orasului este foarte rapida, avand in vedere ca taxiurile stationeaza in fata ambelor terminale. Pretul unei calatorii pana in Hamburg variaza in functie de ora si trafic, iar tarifele pornesc de la €25. Taxiurile oficiale se pot identifica usor dupa culoarea crem. Pe siteul aeroportului puteti face rezervari in avans la diverse companii, inclusiv Hansa Taxi (www.taxi211211.de) Taxi Hamburg (www.taxihamburg.de - la aceasta companie rezervarea se poate face doar online).

Servicii

Parcare auto
Aeroportul Hamburg va pune la dispozitie sase parcari, dintre care patru cu acces pe termen limitat si lung; acestea se gasesc in apropierea terminalelor. Doua dintre parcari sunt amenajate ceva mai departe, sunt mai ieftine si sunt destinate in special turistilor. Locurile de parcare pot fi rezervate online pe siteul aeroportului sau folosind un sistem 'inteligent' pentru ghidarea soferilor, care indica locurile de parcare disponibile. Cei interesati pot apela serviciul Valet parking, apeland tel: +49 40 5131 9363.

Inchirieri auto
Companiile Avis, Europcar, Hertz, Sixt si Terstappen ofera servicii de inchirieri auto pe Aeroportul Hamburg. Ghiseele operatorilor se gasesc la parterul Terminalului 2.