Aeroportul Hanovra

Aeroportul Hanovra

Informatii generale

Cunoscut si sub denumirea de Aeroportul Hanover-Langenhagen, Aeroportul Hanovra se gaseste la mica distanta de orasul omonim, situat in regiunea joasa a Saxoniei. Ghidul nostru va ofera detalii despre facilitatile aeroportului si informatii despre accesul spre aeroport cu mijloacele de transport in comun.

Centrul de Servicii al Aeroportului (Airport Service Centre), situat in Terminalul B, holul Sosiri, va sta la dispozitie nonstop si va poate furniza informatii despre transport, parcare si diverse alte servicii puse la dispozitie de catre aeroport.

Transferul intre terminale
Terminalele se gasesc la mica distanta unul de celalalt, motiv pentru care transferul se poate face pe jos.

Accesul auto
Din centrul orasului Hanovra, incadrati-va spre nord, pe L190’, apoi intrati pe Flughafenstrasse, care va duce pana la aeroport. Daca veniti dinspre est sau vest, intrati pe A2 si, fie virati pe autostrada A352 (daca veniti dinspre vest), fie va inscrieti pe Flughafenstrasse (daca venti din partea de est).

Transport

Calatoria cu trenul
Trenurile suburbane S-Bahn (www.bahn.de), linia S5, pleaca din gara aeroportului, situata in vecinatatea Terminalului C, cu destinatia Gara centrala din Hanovra (calatoria dureaza 15 minute; pentru o calatorie achitati €3.10). Tramvaiul liniei 1 circula intre Langenhagen si Gara centrala. Mai multe informatii despre rute si tarife obtineti de la Centrul de Servicii al Aeroportului.

Calatoria cu autobuzul
Autobuzul 470 face legatura intre aeroport si Langenhagen (un bilet costa €2). Autobuzele pleaca din statia aflata intre Maritim Hotel si parcarea P3, situate in vecinatatea Terminalului C.

Calatoria cu microbuzul
Microbuzele, precum cele apartinand companiei ATH (www.athaj.de), efectueaza opriri la cererea pasagerilor.

Calatoria cu taxiul
Taxiurile stationeaza in fata holului Sosiri al fiecarui terminal. Calatoria pana in centrul Hanovrei dureaza 20 de minute; costul unei curse este de aproximativ €25. Printre companiile partenere se numara Flughafen Taxen (www.flughafentaxen.de).

Servicii

Parcarea auto
O parcare multietajata este situata vizavi de terminale. Locurile de parcare cu stationare limita sunt localizate vizavi de Terminalele A si B. Parcarea pe termen lung este disponibila in Parkhaus Ost, Parkhaus Nord si P3; un microbuz transporta gratuit pasagerii de la parcare pana la terminale. Parcarea executiva este disponibila in P1; aici locurile de parcare trebuie rezervate in avans. O parcare pe termen lung - P10, este disponibila pentru pasageri pe timpul verii.

Inchirieri auto
Companiile care ofera servicii de inchirieri auto pe Aeroportul Hanovra sunt Avis, Enterprise, Euromobil, Europcar, Hertz si Sixt. Birourile operatorilor sunt amenajate in Centrul de Inchirieri Auto, aflat in zona Sosiri, intre Terminalele A si B.