Aeroportul Köln Bonn

Aeroportul Köln Bonn

Informatii generale

Aeroportul Köln Bonn se numara printre cele mai aglomerate aeroporturi din Germania, fiind unul dintre cele mai importante centre de conexiune pentru companiile low-cost. Detaliile despre accesul spre aeroport cu mijloacele de transport in comun, dar si despre facilitatile aeroportului pe care le gasiti ghidul nostru se vor dovedi o sursa utila de informatii pentru cei care calatoresc cu aceasta destinatie. Un birou de informatii este disponibil la Plecari, Terminal 1, intre coridoarele B si C si pe coridorul D, de la Terminalul 2.

Transferul intre terminale
Terminalele sunt situate unul langa celalalt si sunt legate printr-un pasaj.

Accesul auto
Din centrul orasului Köln, intrati pe autostrada A559/A59, spre sud, si virati pe Kennedystrasse.

Transport

Calatoria cu trenul
Trenurile S-Bahn si Intercity-Express (ICE) pleaca din gara aeroportului, situata intre Terminalele 1 si 2. Trenurile S-Bahn circula pe directia Cologne Hauptbahnhof (Gara Centrala) dar si spre alte destinatii din oras (calatoria dureaza in jur de 15 minute). Trenurile Intercity fac legatura cu Düsseldorf, Duisburg, Essen, Bochum, Dortmund, Hanover si Berlin, printre alte destinatii.

Calatoria cu autobuzul
Autobuzul Airport Express Bus SB60 circula intre Gara Centrala din Bonn si aeroport (un drum de 30 minute, pentru care achitati un tarif de €7.20). Autobuzul 161 transporta pasagerii pana la statia U-Bahn din Porz Markt si zonele suburbane ale orasului Köln. Pentru mai multe informatii despre circulatia auobuzelor si tarife, consultati siteul www.vrsinfo.de.

Calatoria cu taxiul
Taxiurile efectueaza curse pana in centrul orasului Köln si Bonn, cu plecare din vecinatatea Terminalelor 1 si 2 (calatoria dureaza 15 minute; tarifele pornesc de la €30 pana la Köln si de la €40, pana in Bonn).

Servicii

Parcare auto
Aeroportul va pune la dispozitie o parcare multietajata, dintre care P2 si P3 permit accesul pe termen lung. P2 dispune si de spatii de parcare rezervate doamnelor; acestea se gasesc vizavi de Terminalul 2, in timp ce din P3, un microbuz asigura transportul pasagerilor pana la terminale, pe durata intregii zile. Mai mult, P- Nord, cu acces pe termen lung, recomandata pentru parcarea autovehiculelor mai mari si a microbuzelor, este situata intre parcarile P2 si P3. Parcarea supraetajata P1, cu acces pe termen scurt si mediu, este situata in fata Terminalului 1. P 32 deserveste Terminalul 2, ofera acces pe termen scurt si se gaseste in fata terminalului.

Inchirieri auto
Companiile Avis, Enterprise, Europcar, Hertz si Sixt au reprezentate pe aeroportul Köln Bonn. Birourile operatorilor sunt situate in zonele Sosiri.