Aeroportul Leipzig/Halle

Aeroportul Leipzig/Halle

Informatii generale

Aeroportul Leipzig/Halle se gaseste la jumatatea distantei dintre cele doua orase din Germania, de la care si-a luat numele. Ghidul nostru va pune la dispozitie detalii despre accesul spre aeroport si informatii despre facilitatile terminalelor. Biroul central de informatii al aeroportului este situat in terminalul principal.

Transferul intre terminale
Terminalul Central si Terminalui B sunt conectate printr-un coridor.

Accesul auto
Aeroportul are conexiune directa cu autostrada A9 Berlin – Munich si cu A14, care face legatura intre Dresda si Hanovra, via Magdeburg. Din centrul orsului Leipzig, indreptati-va spre nord, pe Drumul National 6 – de unde aeroportul este foarte clar semnalizat. Din Halle, luati-o spre sud, spre iesirea din oras.

Transport

Calatoria cu trenul
Gara aeroportului este situata sub cladirea terminalului. Trenurile cu destinatia Leipzig ajung in oras in aproximativ 20-30 minute; pentru o calatorie achitati €4.20. Din Halle, calatoria dureaza 11 minute; tariful unei calatorii este de €4.20. Din Leipzig Hauptbahnhof, trenurile inter-city fac legatura cu orase din toata Germania si dincolo de granita; unele trenuri care circula pe distante extinse au statie la aeroport.

Calatoria cu autobuzul
Cum calatoria trenul este atat de rapida, aceasta este metoda recomandata pasagerilor care vor sa ajunga la aeroport. Totusi, siteul aeroportului va ofera posibilitatea sa rezervati un loc in microbuzul care asigura transportul pasagerilor de la aeroport pe o raza de 45 km.

Calatoria cu taxiul
Statia de taxi este situata in vecinatatea Terminalului B. Calatoria cu taxiul pana in centrul orasului Leipzig dureaza aproximativ 40 minute, in timp ce pana la Halle dureaza ceva mai putin. Tariful unei curse porneste de la €35.

Servicii

Parcare auto
Aeroportul dispune de aproximativ 5.000 locuri de parcare, dintre care 2.000 se gasesc in parcarea multietajata. Parcarea pe termen scurt, dar si cea destinata imbarcarii/debarcarii pasagerilor este situata in afara Terminalului B, in timp ce parcarea low-cost se gaseste la o distanta de aproximativ 15 minute (de la aceasta parcare nu se asigura transportul pasagerilor). Exista, totusi, un microbuz care efectueaza curse regulate catre parcarile cu acces pe termen lung.

Inchirieri auo
Birourile reprezentatilor companiilor care ofera servicii de inchirieri auto sunt localizate in Terminalul B. Printre companiile la care puteti apela se numara Avis, Budget, Caro, Enterprise, Europcar, Hertz si Sixt.