Aeroportul Munich

Aeroportul Munich

Informatii generale

Aeroportul Munich este unul dintre cele mai tranzitate din Europa si un important punct de legatura pentru marile companii de zbor. Ghidul nostru va ofera detalii despre accesul spre aeroport cu mijloacele de transport in comun dar si informatii despre facilitatile terminalelor.

Un birou de informatii este situat la nivelul 3 al Centrul Aeroportului Munich (MAC) – principalul coridor de legatura intre cele doua terminale. In cladirea terminalelor, birourile de informatii functioneaza la nivelele 3 si 4, la Sosiri, respectiv, Plecari. La Terminalul 2 gasiti si cateva birouri de informatii Lufthansa, in timp ce un birou de informare turistica functioneaza la nivelul 4, Terminalul 1.

Transferul intre terminale
Coridorul denumit Centrul Aeroportului Munich (MAC) face legatura intre Terminalele 1 si 2, ceea ce inseamna ca distanta intre cele doua poate fi parcursa pe jos.

Accesul auto
Aeroportul Munich este situat la iesirea special destinata de pe autostrada A92, localizata intre Munich si Deggendorf. Din centrul orasului Munich, A92 este accesibila de pe A99, pe care intrati de la sensul giratoriu situat in centrul orasului. O varianta alternativa pentru a ajunge la aeroport este pe A9, care leaga centrul orasului cu A92 si care merge pana aproape de complexul terminalului. Odata ajunsi la aeroport, urmariti indicatoarele pentru Terminalul 1 sau 2.

Transport

Calatoria cu trenul
Trenurile S1 si S8 au ca destinatii mai multe statii din Munich (calatoria dureaza in jur de 30-45 minute; tariful unei calatorii este de €6.20), inclusiv spre Munich Hauptbahnhof, Marienplatz, Laim si Ostbahnhof, unde se poate face conexiune cu trenurile care circula pe rute importante din Germania si din Europa. Trenul S8 este mai rapid, dar circula mai rar. Detalii suplimentare despre mersul trenurilor obtineti pe siteul Autoritatii de Transport Munich MVV (www.mvv-muenchen.de) si la Deutsche Bahn (DB) (www.bahn.de).

Calatoria cu autobuzul
Autobuzele si autocarele acopera rute din Munich si imprejurimi. Autocare Autobus Oberbayern circula de la statia Lufthansa Airport pana in centrul orasului Munich (calatoria dureaza 35-40 minute; pretul unui bilet este de €10.50). In timpul marilor expozitii organizate in oras, un alt autobuz face legatura intre aeroport si Centrul Expozitional München Messe. Informatii si bilete de calatorie puteti obtine de la Centrul Aeroportului Munich (MAC), situat la nivelul 3. De la aeroport exista autobuze care au ca destinatii Salzburg, Innsbruck dar si alte orase din Austria.

Calatoria cu taxiul
Taxiurile sunt disponibile pe Aeroportul Munich. Calatoria pana in centrul orasului dureaza 45 minute; pretul unei curse incepe de la €55.

Servicii

Parcare auto
Aeroportul dispune de 9 parcari multietajate, care insumeaza peste 15.000 de locuri. Parcarile P1, P2, P3, P4, P5, P7 si P8 permit accesul pe termen scurt si sunt situate langa cele doua terminale, in timp ce parcarile cu acces pe termen lung - P41, P80 si P81 se gasesc ceva mai departe de complexul terminal, de unde transportul pasagerilor se face cu autobuzul sau trenul. Cei interesati, pot apela la serviciul valet parking, disponibil in aeroport. Biroul Parcari, cu program non stop, este situat in Centrul Aeroportului Munich, etaj 3 si raspunde la tel: +49 900 172 7537). Locurile de parcare pot fi rezervate in avans pe siteul aeroportului.

Inchirieri auto
Companiile care ofera servicii de inchirieri auto pe Aeroportul Munich sunt Avis, Europcar, Hertz, National/Alamo si Sixt. Birourile operatorilor se gasesc pe coridorul A, Terminalul 1.