Aeroportul Nuremberg

Aeroportul Nuremberg

Informatii generale

Aeroportul Nuremberg din Bavaria este al doilea cel mai aglomerat aeroport, dupa cel din Munich. Ghidul nostru va ofera detalii desre facilitatile terminalelor dar si informatii despre accesul spre aeroport cu ajutorul mijloacelor de transport in comun. Un birou de informatii pentru pasageri este situat la parterul aeroportului, in zona check-in.

Accesul auto
Din centrul orasului Nuremberg, luati-o spre nord, pe Bucher Straße, traversati Nordring pe la Erlanger Straße (Drumul National 4). La Marienbergstraße, virati dreapta si urmariti indicatoarele catre aeroport. Flughafenstraße se gaseste la 1 km distata, pe partea stanga.

Transport

Calatoria cu metroul
Linia de metrou U2 pleaca de la aeroport cu destinatia centrul orasului; calatoria dureaza 12 minute; pentru un bilet achitati €2.50.

Transportul cu autobuzul
Autobuzele liniilor 32 si 33 au curse regulate de la aeroport pana in centrul orasului. Pentru un bilet achitati €2.50; calatoria dureaza aproximativ 15-20 de minute. Autobuzele opresc in vecinatatea coridorului Plecari. De asemenea, autobuzul N12, care opereaza curse pe timp de noapte, circula vinerea si sambata si inainte de sarbatorile publice.

Servicii

Parcare auto
Parcarea pe termen lung si scurt este disponibila la NUE, care are parcarile situate in apropierea terminalelor si de unde pasagerii sunt transportati, in mod gratuit, cu ajutorul microbuzelor. Cei interesati pot apela la serviciul Valet parking. Locurile de parcare pot fi rezervate in avans pe siteul aeroportului; pentru primele 20 de minute in parcarea pe terment limitat nu se percepe taxa.

Inchirieri auto
Companiile Avis, Budget, Europcar, Hertz si Sixt au operatori care ofera servicii de inchirieri auto pe Aeroportul Nuremberg.