Aeroportul Stuttgart

Aeroportul Stuttgart

Informatii generale

Cel mai mare aeroport din zona de sud-vest a Germaniei, Aeroportul Stuttgart, deserveste regiunea Baden-Württemberg. Ghidul nostru va ofera detalii despre facilitatile terminalelor, dar si despre accesul spre aeroport.

Biroul de informatii, unde operatorii va pot oferi detalii in mai multe limbi straine, este situat la Sosiri, etajul 2, Terminalul 3. Mai mult decat atat, pe terminale se gasesc mai multe panouri de informare, prevazute cu linie telefonica conectata la serviciul infomatii.

Transferul intre terminale
Terminalele sunt gazduite de aceeasi cladire, iar distanta dintre ele poate fi parcursa pe jos.

Accesul auto
Aeroportul Stuttgart este situat la iesirea special destinata de pe E52, care leaga Strasbourg de Munich. Din centrul orasului Stuttgart, indreptati-va spre sud, pe ruta B27, si iesiti pe la Flughafenstraße; acest drum duce pana la aeroport. De aici, urmariti indicatoarele ‘Ankunft (Sosiri)’ sau ‘Abflug (Plecari)’.

Transport

Calatoria cu trenul
Aeroportul Stuttgart are conexiune directa cu gara din Stuttgart, via S-Bahn, prin trenurile S2 (Schorndorf) si S3 (Backnang), care ajung in Gara Centrala Stuttgart (calatoria dureaza 30 minute, iar pentru un bilet trebuie sa achitati €3.70). Statia S-Bahn este situata la Terminalul 1, nivelul 1. Din Gara Centrala Stuttgart pleaca trenurile Deutsche Bahn (www.bahn.de) care au destinatii in regiunea Baden-Württemberg, in timp ce trenurile Intercity, express si trenurile regionale au ca destinatie diverse orase din Germania si dincolo de granita.

Calatoria cu autobuzul
Cateva autobuze au legatura directa cu destinatii din Stuttgart dar si imprejurimi, cu plecare din vecinatatea Terminalului 1, Sosiri. Calatoria pana in centrul orasului dureaza aproximativ 25 minute; pentru un bilet achitati €3.70.

Calatoria cu taxiul
Taxiurile sunt disponibile nonstop pe Aeroportul Stuttgart; calatoria pana in centrul orasului dureaza 20 minute; costul unei curse cu taxiul pana in Stuttgart este de aproximativ €30. Statia de taxi este situata in fata Terminalului 1, nivelul 3 (Plecari). Un serviciu pentru rezervarea taxiurilor va este pus la dispozitie de Taxi Auto Zentrale (www.taxi-auto-zentrale.de).

Servicii

Parcare auto
Parcarea pe termen limitat este permis in parcarile P3, P5 si P7, situate vizavi de cladirea terminalelor. Parcarea pe termen scurt si lung este permisa in parcarea acoperita P4 si P6, dar si in P0, P1, P2, P8, P9, P11, P12 si P15 – primele 60 de minute in P0 sunt gratuite. Locurile de parcare pot fi rezervate in avans la Biroul Parcari (tel: +49 711 7224 9776). Pe langa parcarea aeroportului, exista spatii de parcare disponibile si la hotelurile din apropiere, in timp ce serviciul de valet parking va este pus la dispozitie de aeroport.

Inchirieri auto
Companiile care ofera servicii de inchirieri auto pe Aeroportul Stuttgart sunt Avis, Enterprise, Europcar, Hertz si Sixt, la care se adauga alti cativa operatori locali. Birourile operatorilor sunt localizate la Sosiri, nivelul 2, Terminalul 3.