Aeroportul International Accra Kotoka

  • Cod IATA: ACC
  • Deserveste: Accra, Ghana
  • Adresa: Airport Rd, Accra
  • Telefon: 030 277 6171
  • Website: http://www.gacl.com.gh/
Aeroportul International Accra Kotoka

Informatii generale

Situat la 10 km nord de centrul orasului Accra, Aeroportul International Accra Kotoka este unul dintre cele mai importante din Africa de Vest. Ghidul nostru va ofera detalii despre facilitatile terminalelor dar si informatii despre accesul spre aeroport cu autoturismul sau mijloacele de transport in comun. Un birou de informatii si un chiosc computerizat, care va poate furniza informatii turistice despre Ghana, se gasesc in holul Sosiri.

Transferul intre terminale
Terminalele sunt legate printr-un pasaj acoperit.

Accesul auto
Din centrul orasului Accra, indrepatati-va spre nord, pe Independence Avenue si Liberation Road, si urmariti semnele care va indica drumul spre aeroport.

Transport

Calatoria cu taxiul
Taxiul este cel mai potrivit mijloc de transport pana in centrul orasului Accra. Acestea stationeaza in Park 2, parcare aflata in apropiere de iesirea din holul Sosiri. O calatorie de la aeroport pana la Nkrumah Circle sau Osu ar trebui sa coste in jur de GH¢35, dar majoritatea taxiurilor nu sunt prevazute cu aparate de taxat, asa incat, e bine sa conveniti pretul cursei cu soferul, inainte de a porni la drum. Calatoria pana in centrul orasului variaza intre 25-55 minute, in functie de trafic.

Servicii

Parcare auto
In jur de 1000 de locuri de parcare va stau la dispozitie nonstop pe Aeroportul International Accra Kotoka.

Inchirieri auto
Cateva firme care ofera servicii de inchirieri auto au operatori pe Aeroportul International Accra Kotoka. Birourile lor le gasiti in holul de la Sosiri. Printre aceste companii se numara Avis si Europcar (care ofera doar masina cu sofer). Acestora li se alatura si cativa operatori locali.