Aeroportul International Chania

Aeroportul International Chania

Informatii generale

Aeroportul International Chania este situat la 15 km este de orasul Chania, din Peninsula Akrotiri care apartine Insulei Creta din Grecia. Aeroportul mai este cunoscut si sub denumirea de Aeroportul Ioannis Daskalogiannis – fiind localizat in nord-estul Insulei Creta, langa orasul Chania (uneori, pronuntata Hania). Ghidul nostru include informatii despre facilitatile aeroportului, dar si detalii despre accesul public spre aeroport. Un birou de informatii destinat pasagerilor se afla in zona Sosiri a aeroportului. Personalul va poate oferi informatii in mai multe limbi straine, in special, in engleza.

Accesul auto
Din centrul orasului Chania, accesul spre aeroport se face parcurgand mai multe drumuri secundare, in directia estica, cum veniti din centrul orasului. In orice caz, drumul spre aeroport este bine semnalizat, iar calatoria dureaza aproximativ 30 de minute.

Transport

Calatoria cu autobuzul
Autobuzele locale care circula cu sigla KTEL au curse frecvente care fac legatura intre Chania si aeroport. Drumul dureaza aproximativ 30 minute, costul unui bilet fiind de 2,30 euro.

Calatoria cu taxiul
Taxiurile stationeaza in fata terminalelor. Calatoria de la aeroport pana in centrul orasului Chania dureaza cam jumatate de ora, iar tarifele pornesc de la 15 euro.

Servicii

Parcare auto
In vecinatatea cladirii terminalului este amenajata o parcare cu 340 de locuri, cu acces pe termen scurt si lung.

Inchirieri auto
Printre companiile care ofera servicii de inchirieri auto pe Aeroportul International Chania se numara Europcar, Hertz si Kappa. Birourile operatorilor se gasesc la Sosiri.