Aeroportul International Heraklion - Nikos Kazantzaki

Aeroportul International Heraklion - Nikos Kazantzaki

Informatii generale

Aeroportul International Heraklion este principalul aeroport din insula greceasca Creta. Ghidul de fata va furnizeaza informatii despre accesul spre aeroport cu mijloacele de transport in comun si detalii despre facilitatile terminalelor. Un birou de informatii cu program nonstop este situat in zona Plecari.

Accesul auto
Aeroportul este situat la 5 km distanta de estul orasului Heraklion, aflat pe latura nordica a insulei Creta. Autostrada E75 trece pe langa aeroport; aceasta poate fi accesata prin Ikarou Road, direct din centrul orasului.

Transport

Calatoria cu autobuzul
Autobuzele locale KTEL pleaca la intervale frecvente de la aeroport si efectueaza curse de dimineata pana noaptea tarziu, de luni pana sambata (cu o frecventa redusa in zilele de duminica). Calatoria cu autobuzul pana in zona centrala a orasului Heraklion dureaza aproximativ 20 minute; pentru un bilet achitati in jur de €1.50, in functie de destinatie. Autobuzul opreste la distanta mica de cladirea terminalului.

Calatoria cu taxiul
Statia de taxi este situata vizavi de holul Sosiri. Acestea ofera o metoda eficienta de transport, dar este recomandat sa stabiliti pretul calatoriei cu soferul, inainte de a pleca in cursa. Calatoria pana in centrul orasului dureaza aproximativ 15 minute; tariful unei calatorii este in jur de €10. Pentru a ajunge in resorturile turistice sau imprejurimi, precum Hersonnisos, este recomandat sa faceti rezervarea online, daca nu aveti acest serviciu inclus deja in pretul pachetului de vacanta, achizitionat prin tour operatori.

Servicii

Parcare auto
Parcarea este amenajata in apropierea cladirii terminalului si dispune de 500 de locuri.

Inchirieri auto
Pe aeroportul International Heraklion sunt mai multe companii care ofera servicii de inchirieri auto, dintre care mentionam: Avis, Budget, Eurodollar, Europcar, Hertz, Holiday Auto, National, Sixt si Tourent.