Aeroportul International Ioannis Kapodistrias - Corfu

Aeroportul International Ioannis Kapodistrias - Corfu

Informatii generale

Aeroportul International Ioannis Kapodistrias este situat la 3 km sud de orasul Corfu, pe latura estica a insulei omonime. Acesta deserveste binecunoscuta insula Corfu si gazduieste atat curse interne cat si internationale. Ghidul nostru include informatii despre facilitatile terminalului si detalii despre accesul spre aeroport cu autoturismul sau cu mijloacele de transport in comun. Biroul de informatii al aeroportului este situat in holul central al cladirii terminalului.

Accesul auto
Aeroportul este situat langa Route 25, sosea care duce direct in orasul Corfu sau Kerkyra, asa cum este denumit de localnici.

Transport

Calatoria cu autobuzul
Majoritatea hotelurilor asigura transportul pasagerilor de la/spre aeroport. Cu toate acestea, autobuzul local deumit – autobuzul albastru - 'Blue Bus' nr. 15 este o optiune, avand in vedere ca face legatura intre aeroport, orasul Corfu si port. Un bilet costa €1.20 si poate fi achizitionat inainte de imbarcare, de la automatele situate in statie.

Calatoria cu taxiul
Statia de taxi este situata in afara terminalului. Taxiurile efectueaza curse spre centrul orasului; turistii sunt sfatuiti sa negocieze pretul calatoriei cu soferul, inainte de a pleca la drum. Tariful unei calatorii cu taxiul pana in Corfu variaza intre €15-20.

Servicii

Parcare auto
Parcarea auto este amenajata in vecinatatea cladirii terminalului si dispune de 400 de locuri.

Inchirieri auto
Printre companiile care ofera servicii de inchirieri auto pe Aeroportul International Ioannis Kapodistrias se numara: Avis, Europcar, Hertz si Sixt.